Afbeelding
Foto:

Voedselbank Alblasserdam blijft open in corona-tijd

alblasserdam • De Voedselbank van Alblasserdam is gewoon geopend tijdens de corona-crisis. Vorige week stond een artikel in de Klaroen waarin per abuis vermeld was dat de Voedselbank gesloten zou zijn. Dat is dus niet het geval.

Vanwege de corona-crisis zijn er wel verschillende maatregelen genomen in de Alblasserdamse Voedselbank, die gevestigd is aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam. Er mag nu maar één persoon per keer aan de tafel komen waar de goederen uitgegeven worden. Op het plein moet iedereen ruim twee meter afstand houden. Aan de openingstijden is niets veranderd sinds de uitbraak van het coronavirus.

Vers fruit
Vermeldenswaardig is verder dat iemand in de afgelopen dagen contact heeft gehad met de Voedselbank in Alblasserdam met de vraag welke tekorten er zijn. Dat heeft ertoe geleid dat er nog deze week voor negentig mensen vers fruit aanwezig is bij de Voedselbank.

Inzamelingsactie
Drie supermarkten in het dorp werken mee aan een inzamelingsactie van de Voedselbank voor houdbare goederen. Er worden posters opgehangen bij Dirk, Coop en de Plus met de vraag iets te kopen voor Voedselbank. Na afrekenen kunnen de producten voor de Voedselbank in een speciale bak worden gedeponeerd.

De Kledingbank van Alblasserdam is momenteel wel gesloten in verband met de corona-crisis.


Geen Repair Café

papendrecht • Het Repair Café, dat maandelijks op de eerste zaterdag van de maand in de Gerbrandystraat 131 in Papendrecht wordt gehouden, vindt op 4 april 2020 niet plaats. Deze beslissing is genomen vanwege de corona-crisis. Er is geen openstelling en men kan geen artikelen aanbieden om te repareren.


Tijdelijk geen dinsdagmarkt

papendrecht • De gemeente Papendrecht heeft besloten om de dinsdagmarkt in het dorp voorlopig te annuleren vanwege de aanvullende coronamaatregelen die eerder deze week van kracht zijn gegaan.
De nieuwe regionale noodverordening verbiedt namelijk markten met meer dan tien kramen. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid maakt dit en ook de andere strengere maatregelen vorige week bekend.


Uitstel voor 'Ontdek de Alblasserwaard'

alblasserdam • De wandel- en fietstocht Ontdek de Alblasserwaard van 11 april is tot nader order uitgesteld. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is het niet mogelijk het evenement plaats te laten vinden.
Organisatoren Antilope Outdoor en Kontakt Mediapartners betreuren de situatie. "Het is helaas niet anders. Veiligheid en gezondheid gaan nu voor alles. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. We zijn voornemens het evenement later dit jaar alsnog te houden", aldus Evert Vink van Antilope Outdoor. Wanneer er een nieuwe datum is, zal dit via wandelcentrum.com, Het Kontakt en Klaroen.nl bekend worden gemaakt. Mensen die zich al hebben aangemeld krijgen persoonlijk bericht.