• De organisatoren van het Concert op de Alblas.
• De organisatoren van het Concert op de Alblas. Foto: Bert Bons

Tweede editie Concert op de Alblas

alblasserdam • Komend najaar komt er opnieuw een Concert op de Alblas. Er komen zelfs twee muziekavonden op het water nabij de sluis in Alblasserdam; op vrijdag 11 en zaterdag 12 september.

Vanaf een ponton van ongeveer tien bij tien meter zal op vrijdagavond 11 september Friends on Friday de muziek verzorgen. De band is regelmatig te horen in bijvoorbeeld het Energiehuis in Dordrecht. De muziekavond op zaterdag 12 september moet grotendeels nog ingevuld worden. Er zal waarschijnlijk gestart worden met een fanfare of harmonie, gevolgd door een artiest en het afsluitende optreden wordt verzorgd door Unbend.

Met name die tweede avond wordt in grote lijnen een kopie van de allereerste editie van Concert op de Alblas, die twee jaar geleden gehouden werd. "We kregen zoveel positieve reacties op die eerste avond, zowel vanuit het publiek als vanuit de gemeente en de horeca, dat we besloten hebben dat er een vervolg op moest komen", vertelt Ap Kremer. Samen met Jan van Steenis, Arie den Boer en nieuwkomer Wanda Boeije vormt hij de organisatie achter het tweedaagse evenement.

Tweejaarlijks evenement

"Het was gezellig en gemakkelijk toegankelijk voor iedereen en het liep gewoon heel goed", blikken de organisatoren tevreden terug. Daarom hebben zij besloten om van het Concert op de Alblas een tweejaarlijks evenement te maken. In het ene jaar wordt er gondelvaart gehouden in het weekend vóór het Havenfestival, en in het andere jaar is het de beurt aan het Concert op de Alblas.

"Wij beschouwen het Concert op de Alblas niet als een vervanger voor Alblaspop, dat vroeger gehouden werd in het weekend voor het Havenfestival", vervolgt Kremer. "Zij hadden dat destijds heel groot en professioneel opgezet, wij doen het wat kneuteriger en kleiner."

Op zaterdag 12 september kunnen belangstellenden weer met bootjes aanmeren nabij het ponton. Daarvoor moeten ze zich dan wel aanmelden. Dit kan via dit inschrijfformulier of door een mailtje te sturen naar Wanda Boeije via boeije@ziggo.nl.

Het concert is op beide avonden gratis toegankelijk. De organisatie is nog wel druk op zoek naar sponsors om het financiële plaatje rond te krijgen. Bovenstaand mailadres kan hiervoor gebruikt worden. Het muzikale programma zal op beide avonden om kwart voor twaalf afgesloten worden. De aanvang is nog niet bekend. Vorig jaar bleef het ponton in het water nabij de sluis tot en met het Havenfestival liggen. Dat zal dit jaar niet gebeuren.

Op de foto staan de organisatoren van het Concert op de Alblas, met v.l.n.r. Ap Kremer, Wanda Boeije, Arie den Boer en Jan van Steenis.