DE punten Papendrecht, Voedselbank Papendrecht
DE punten Papendrecht, Voedselbank Papendrecht Foto: Izaak van den Berg

23 kilo geld en 1202 pakken koffie

papendrecht/alblasserdam • De actie voor DE waardepunten en vreemd geld van de Lionsclub uit de regio heeft 23 kilo aan vreemd en 1202 pakken koffie opgeleverd.

De Lionsclub heeft in de afgelopen week 862 pakken koffie afgeleverd bij de Voedselbank Papendrecht en 340 pakken van Douwe Egberts bij de Voedselbank in Alblasserdam.

Voor een heel jaar

"Dat lijkt heel veel en is heel fijn maar: ze moeten er wel een heel jaar mee doen!", vertelt Renée Hassing van de Lionsclub. Zij heeft de actie mede georganiseerd.

Grote verrassing

Ook was er in de wintermaanden een inzameling oud en vreemd geld. Deze actie werd voor het eerst gehouden. De opbrengst was voor de betrokkenen een grote verrassing. Er werd maar liefst ruim 23 kilo aan oud en vreemd geld ingezameld. En dat waren niet alleen munten. Er zat ook aardig wat briefgeld bij.

Hiermee krijgen 78 arme mensen uit Derde Wereldlanden door een gespecialiseerde operatie het zicht in hun ogen terug.

Hartelijk bedanken

Renée: "Daarom wil ik iedereen namens de Voedselbank Papendrecht en Alblasserdam en de stichting Fight for Sight, héél hartelijk bedanken voor de moeite voor het uitknippen, sparen en tellen van al die puntjes en het opzoeken en schenken van de muntjes en papiergeld. Uiteraard met de vraag of iedereen dit ook dit jaar puntjes en muntjes wilt sparen. Daar worden wij met z'n allen weer blij van!"