PKC wint ruim

papendrecht • De korfballers van PKC/SWKGroep hebben zaterdag met ruime cijfers gewonnen van DVO/Accountor: het werd 38-28 in de thuiswedstrijd in de Oostpolder.
Zita Schröder begon weer in de basis bij PKC en Daphne Roelofs kreeg een basisplaats vanwege de geblesseerde Maaike Steenbergen. Er werd al snel een gat geslagen dat onoverbrugbaar bleek voor DVO, mede doordat Gertjan Meerkerk aan banden werd gelegd. Hij kwam vier keer tot scoren in de eerste helft, waar PKC over alle schijven gevaarlijk was. Bovendien bleef DVO steken op veel eenschotsaanvallen. Vlak voor rust deed Sanne van der Werff nog een duit in het Papendrechtse zakje, waarmee de ruststand op 23-14 kwam. In het tweede bedrijf konden de Bennekommers scorend bijblijven, maar het gat dat in de eerste helft geslagen was, kon niet meer worden gedicht. DVO kwam nooit dichterbij dan zeven verschil. Het werd uiteindelijk 38-28.

Smash onderuit

papendrecht • Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smash'66 uit Alblasserdam heeft vrijdagavond 6 maart de belangrijke wedstrijd tegen Hands up uit Berlicum verloren.
Smash ging goed van start in de eerste set, maar verloor met 26-24. De tweede set gingen de teams weer gelijk op, maar nam Smash halverwege de voorsprong over om die niet meer uit handen te geven: 25-22. De derde set ging Smash heel goed van start, maar Hands up gaf niet op en won met 25-21. De vierde set zakte de Alblasserdamsen verder weg en zo ging de wedstrijd verloren met 3-1.

Klipperstars verliest

nieuw-lekkerland • De Onder 22 mannen van Klipperstars hebben in de afgelopen week verloren van Binnenland, de nummer 2 uit de competitie Binnenland. De Jaleco formatie stond voor de wedstrijd nog derde en bij winst kon het zich weer mengen in de strijd om plek twee, die aan het einde van de competitie recht geeft op deelname aan de playoffs. Omdat Klipperstars niet stabiel speelde, ging de wedstrijd verloren en is er vrijwel geen uitzicht meer op plek twee.