Zwak De Zwerver schiet in eigen voet

vlaardingen • De opdracht was vooraf duidelijk: winnen van het laaggeklasseerde CWO en dan het vizier richten op het linkerrijtje. Het pakte evenwel anders uit voor De Zwerver. De Kinderdijkers verloren met 3-1 en werden weer meegezogen in de onderste regionen van 2D. "We speelden apathisch, zonde overtuiging", stelde trainer Michel de Raad vast. "En dat terwijl het belang van deze partij bij iedereen bekend was." Het matige CWO kwam iun de 35e minuut op voorsprong. Snel daarna zorgde Redoaune El Akchaoui voor de 1-1. Na rust ging het helemaal mis voor De Zwerver, dat tot overmaat van ramp ook Gauthier Luwawa met twee gele (praat)kaarten zag inrukken.


Drechtstreek is de flow even kwijt

wijk en aalburg • Drechtstreek was zaterdag tegen Wilhelmina'26 in niets het team dat vriend en vijand een periode lang verraste met fris en winstgevend voetbal. De ploeg van trainer Bart Toom verloor dan ook vrij kansloos met 3-0. De afwezigheid van clubtopscorer Ties van Aggelen (gebroken sleutelbeen) liet zich duidelijk voelen. Desondanks kreeg Drechtstreek via Mark Kunst en Thijs den Dunnen twee honderd procent kansen om de score te openen. Nadat de thuisclub in blessuretijd van de eerste helft op 1-0 was gekomen, knakte er iets bij de Papendrechters. Wilhemina liep na de pauze uit naar de 3-0 eindstand.


De Alblas doet wat moet tegen Perkouw

oud-alblas • Dankzij goals van David Waardenburg, Stefan Bakker en Richard van den Berg greep De Alblas een driepunter in het kelderduel met collega-derdeklasser FC Perkouw. "We wisten dat we moesten winnen om onze overlevingskansen in 3C te behouden", sprak De Alblas-trainer John den Dunnen na afloop. "En dat hebben we gedaan tegen een vrij zwakke opponent. Ondanks de ruime cijfers zat ik niet rustig op de bank. Dat kan ook bijna niet anders in de situatie waarin wij verkeren. Maar goed, de punten zijn binnen. Op naar de volgende 'kraker': uit bij Lekkerkerk."