SGP vraagt om pas voor ouderen

alblasserdam • Een kortingspas voor Alblasserdammers; de SGP vraagt het college om de mogelijkheden van zo'n Alblasserdampas te onderzoeken.
SGP Alblasserdam werd op het idee gebracht door de berichten over de nieuwe Dordtpas, een kortingspas voor Dordtenaren. Ook in Papendrecht is de vraag gesteld naar een Papendrecht Pas. 'Als SGP-fractie zien wij ook voor Alblasserdam voordelen bij de introductie van een dergelijke pas. Zou het college kunnen onderzoeken of de invoering van zo'n kortingspas speciaal voor Alblasserdammers mogelijk is?' Volgens de partij kan een Alblasserdampas onder andere bijdragen aan positieve effecten als een samenbindende werking voor ondernemers en winkeliers, extra voordeel voor specifieke doelgroepen als senioren, scholieren, bijstandsgerechtigden, mantelzorgers en vrijwilligers en steun voor de lokale economie en culturele instellingen. 'Invoering van de Alblasserdampas zou vorm kunnen krijgen via het ondernemersfonds en/of ondernemersverenigingen en/of winkeliersverenigingen.'


'Vaccinatie jong-volwassenen gratis aanbieden'

alblasserdam • Vaccinatie van jong volwassenen tussen de 18 en 21 jaar gratis aanbieden; PvdA Alblasserdam vraagt aan het college om te kijken of dat mogelijk is.
'In de gemeente Alblasserdam is de vaccinatiegraad één van de laagste van Nederland en dit vraagt om kleine en grote maatregelen om deze omhoog te krijgen', stelt de PvdA. 'Op dit moment moet iedereen boven de 18 jaar betalen voor de vaccinaties indien hij of zij dit nog wenst.De kosten voor het zelf betalen voor de vaccinatie van het gehele vaccinatieprogramma ligt iets boven de 100 euro. Dit kan als drempel werken terwijl we juist een zo laag mogelijke drempel willen.'
Aanleiding voor de PvdA zijn de berichten in de media lazen over het initiatief van wethouder Lanser van de gemeente Molenlanden voor een onderzoek om de vaccinatie van jong volwassenen tussen de 18 en 21 jaar gratis aan te bieden. Doel van deze maatregel is het mogelijk omhoog brengen van de vaccinatiegraad, een streven waar de PvdA in Alblasserdam zich al langer hard voor maakt.