donderdag 5 maart

Gezellige inloop
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 5 maart van 13.30 tot 16.30 uur een inloop gehouden met een spelletje, darten, breien. Voor meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

Maiden UniteD met Powerslave
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht verzorgt Maiden UniteD op donderdag 5 maart vanaf 20.15 uur een optreden. In de jaren '80 was er geen hardrockband succesvoller dan de Britse formatie Iron Maiden. Maiden UniteD laat die tijden herleven in Maiden UniteD Plays Powerslave, een theatershow rond het vijfde album van de band. Met uitsluitend akoestische instrumenten, nieuwe arrangementen, gastoptredens en een weergaloos decor. Alle Maiden klassiekers komen voorbij. De band is goedgekeurd door Iron Maiden, waarvan de leden soms meespelen. Met onder andere Damian Wilson (Ayreon, Threshold), Joey Breurs en Ruud Jolie (Within Temptation). Entree: €24,50/€23,-. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.

vrijdag 6 maart

Kinderdisco bij Suppord
19:00, Papendrecht, Suppord. Vrijdag 6 maart organiseert jeugd&jongerenwerk Suppord weer een disco voor Papendrechtse kids (6-12 jaar). De kids zijn tussen 19.00 en 21.00 uur welkom bij Suppord aan de Boeieraak 1 in Papendrecht om los te gaan op de muziek, gedraaid door de vaste dj's Kristian en Yaro. Verder worden er tijdens de disco leuke spelletjes gedaan, zoals danswedstrijd en limbo, en kunnen de kinderen iets te drinken en te snoepen kopen. De entree bedraagt 2 euro per kind. Het is de bedoeling dat ouders/verzorgers kun kinderen binnen brengen en ophalen. Voor meer informatie: www.suppord.nl.

Arnout van den Bossche in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht treedt Arnout van den Bossche op vrijdag 6 maart vanaf 20.15 uur op met zijn programma Burn-out Voor Beginners. "Op de werkvloer moest ik meer komedie spelen dan op het podium", zegt Vlaming Arnout van de Bossche. Al die ervaringen neemt hij mee in de nieuwe show Burn-out Voor Beginners. Alle typetjes komen langs: de vergaderbemoeial, de chef zonder privé-leven maar met flauwe grappen, de verkoper met ego-problemen en de zwartwerkende collega die iedereen kent. Met zijn schrijfbord en stiften geeft hij zijn beste tips voor het overleven in de plezante mensenjungle. Subtiel, herkenbaar en hilarisch, de beste remedie tegen een burn-out. Burn-Out voor Beginners is een succesverhaal geworden: na drie seizoenen van uitverkochte zalen in België en Nederland zal hij volgend jaar zelfs optreden in de Lotto Arena. De filmpjes uit de show leiden een eigen leven online. Zo lokte dat over Powerpoint meer dan 1,7 miljoen kijkers op Youtube, Facebook en LinkedIn samen. Entree: €17,50/€16,-. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.

zaterdag 7 maart

Repair CaféPapendrecht
9:00, Papendrecht, Résidence Gerbrandy, P.S. Gerbrandystraat 31. Vrijwilligers van het Repair Café Papendrecht staan klaar om te helpen met reparatie van spullen of geven advies. Ze repareren elektrische apparaten, slijpen messen (geen kartel) en tuingereedschap en doen ook kleine kledingreparaties. Ook is er deskundigheid op het gebied van sieraden. De reparaties zijn gratis, maar eventuele onderdelen zijn voor eigen rekening. Er is een fooienpot ter bestrijding van onkosten. Kijk voor meer informatie op: www.repaircafepapendrecht.nl.

Concert Ensemble Basso Continuo in de Ichthuskerk
16:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. In de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam geeft op zaterdagmiddag 7 maart vanaf 16.00 uur het Ensemble Basso Continuo een concert. Het Ensemble Basso Continuo bestaat uit Heleen van der Linden-van Dijk op klavecimbel, Armen van der Linden op cello piccolo en barokcello met als gast Alejandro Sanchez Gilabert op barokcello. Het programma omvat werken van Bach, Locatelli, Gabrielli, Muthel en Marcello. Toegang is gratis. Na afloop is er een collecte. Heleen en Armen hebben jarenlang Raadhuisconcerten gegeven, benefietconcert voor de uitbreiding van de Ichthuskerk en ze hebben onder meer opgetreden voor de 4 mei herdenking.

Benefietconcert voor evangelisatie
19:30, Nieuw-Lekkerland, Hervormde kerk. Zaterdag 7 maart wordt een zangavond ten behoeve van evangelisatie in Zuid-Limburg gehouden. Het concert zal plaatsvinden in de Hervormde Kerk van Nieuw-Lekkerland. De avond begint om 19.30 uur, de kerk gaat open om 19.00 uur. De medewerkenden zijn: een samengesteld evangelisatiekoor o.l.v. Jan Hendrik van Schothorst; Christelijk Mannenkoor Alblasserwaard o.l.v. Ron van Ommen; Cornelis den Ouden, orgel; Hugo van der Meij, vleugel; Lianne Laurens, dwarsfluit; Margriet Veen, viool; Marnix Klooster, contrabas; Ds. A. de Lange, appèlwoord. De toegang is gratis. De opbrengst van de collecte is bestemd voor 'Een boodschap voor Kerkrade' en voor de 'Stichting Evangelisatie Bunde en Omstreken'.

Mijn Man Begrijpt Mij Niet in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht verzorgen Tanja Jess, Victoria Koblenko en Anouk Maas op zaterdag 7 maart vanaf 20.15 uur 'Mijn Man Begrijpt Mij Niet'. Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? Hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet? Zomaar wat intieme vragen van drie vrouwen bij de cursus 'Help, mijn man begrijpt me niet'. Want wordt het niet eens tijd dat hun dromen uitkomen? En moeten ze daar zélf actie voor ondernemen of valt er nog wat af te schuiven? Wat volgt is een identiteits-APK met ontboezemingen waarvan de gevolgen niet zijn te overzien. Een voorstelling met herkenbare situaties, bomvol zwarte humor, vriendschap en ontroering. Na de voorstelling zorgen Frank & The Club met een lekker setje muziek in de foyer nog voor een feestelijke nazit. Entree: €25,-/€23,50. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.

Theatergroep Het Masker brengt komedie op de planken
20:15, Landvast Alblasserdam. Theatergroep Het Masker verzorgt op zaterdag 7 maart vanaf 20.15 uur de komedie Tussen de coulissen in Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Het verhaal gaat over het wel en wee van toneelvereniging 'Onder Ons'. Pierre, de op geld beluste nieuwe regisseur, heeft de toneelvereniging ingeschreven voor een eenakterfestival. Zal hij deze, in zijn ogen, amateurs met hun onderlinge verhoudingen, irritaties en strijd om de mooiste rollen kunnen laten winnen en hen van de ondergang redden? Dit stuk wordt ook uitgevoerd op zondag 8 maart vanaf 14.30 uur in Landvast in Alblasserdam. De entree bedraagt 10 euro (t/m 12 jaar 7,50 euro). Kaartjes kunnen gereserveerd worden via www.theatergroephetmasker.nl.

zondag 8 maart

Eén voor één dienst
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt op zondag 8 maart vanaf 12.59 uur weer een één voor één dienst gehouden. Ditmaal is het thema 'Gezien worden door Jezus'. Het gaat daarbij om de Israëliet Nathanael. Hij zat eenzaam in gedachten onder een vijgenboom. Waarschijnlijk voelde hij zich niet gezien. Gevonden worden gaat over wie je ten diepste bent. Dat de ander in jou werkelijk ontdekt wie je echt bent. Jezus zag Nathanael onder de vijgenboom zitten en zei tegen hem: "Ik zie je in je verborgen, innerlijke leven. Ik kijk in je ziel, ik lees je hart." Hierover spreekt Klaas Bolt in de 1 voor 1 dienst op 8 maart.

Beets Meets Rosenberg met Django Tribute
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht treden Beets Meets Rosenberg op zondag 8 maart op met Django Tribute. Pianist Peter Beets en gitarist Stochelo Rosenberg ontmoetten elkaar voor het eerst in The North Sea Jazz Club. Er was meteen een muzikale 'klik', magische chemie tussen de twee virtuoze musici. In Django Tribute krijgt die ontmoeting een vervolg, een middag vol speelplezier en improvisatie. Peter Beets is een pianogigant, winnaar van alle mogelijke jazzprijzen en internationaal gevraagd begeleider. Stochelo is de leider van het beroemde Rosenberg Trio. Een prachtige middag muziekplezier. Entree: €21,50/€20,-. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.

Theatergroep Het Masker brengt komedie op de planken
14:30, Landvast Alblasserdam. Theatergroep Het Masker verzorgt op zondag 8 maart vanaf 14:30 uur de komedie Tussen de coulissen in Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Het verhaal gaat over het wel en wee van toneelvereniging 'Onder Ons'. Pierre, de op geld beluste nieuwe regisseur, heeft de toneelvereniging ingeschreven voor een eenakterfestival. Zal hij deze, in zijn ogen, amateurs met hun onderlinge verhoudingen, irritaties en strijd om de mooiste rollen kunnen laten winnen en hen van de ondergang redden? De entree bedraagt 10 euro (t/m 12 jaar 7,50 euro). Kaartjes kunnen gereserveerd worden via www.theatergroephetmasker.nl.

Live Music Café met special rond violist Nathan Hol
15:00, Alblasserdam, Landvast. Zondag 8 maart organiseert Multi-Music weer het maandelijkse Live Music Café van dit winterseizoen 2020 in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. De Alblasserdamse band Multi-Music is weer de muzikale motor, maar natuurlijk doen er ook dit seizoen weer diverse gastmuzikanten mee om steeds een afwisselend programma te kunnen brengen. Violist Nathan Hol is er dit keer bij als gastsolist en gaat samen met accordeonist Martin Boskamp en zangeres Andrea Keller een aantal Franse en Argentijnse nummers ten gehore brengen, evenals enkele stukken in de zigeunerstijl. Dit gelegenheidstrio treedt afwisselend op met de band Multi-Music, in de vaste bezetting. De zang is, zoals al vele jaren, in goede handen van Iris Boermans en Andrea Keller. De begeleidingsgroep bestaat dit seizoen uit muzikaal leider Martin Boskamp op toetsen, Simon Dekker op gitaar, Henk Kok op basgitaar, Jack Weijts en Peter Boermans op drums en slagwerk en Sandro Estourgie op vibrafoon. De Salonzaal van Landvast is open om 14.30 uur en het muzikaal programma loopt van 15.00 uur tot 18.00 uur. De toegang is altijd gratis. MultiMusic organiseert ook dit zomerseizoen weer het populaire LiveMusic SummerCafé op het terras van restaurant De Kat In de Wilg in Oud Alblas. De zondagen zijn nog niet vastgesteld en worden later bekend gemaakt. Fotobijschrift: Violist Nathan Hol, zangeres Andrea Keller en accordeonist Martin Boskamp.