Werk Raadhuisplein start in mei

alblasserdam • De opknapbeurt van het Raadhuisplein in Alblasserdam begint naar verwachting in de tweede helft van mei. In de eerste week van maart wordt het werk gegund, waarna de gemeente Alblasserdam in april bekend kan maken welke aannemer de opdracht gaat uitvoeren. De planning is om het plein half november gereed te hebben en feestelijk te openen, samen met het Huis van de Samenleving. Het college van B&W vindt het belangrijk om de overlast van de werkzaamheden zo klein mogelijk te houden. Daarom is besloten de Stelconplaten op het plein te laten liggen totdat de aannemer gaat beginnen aan het Raadhuisplein en omgeving. Het plein is op die manier zo lang mogelijk beschikbaar als parkeerplaats. Als de opknapbeurt van het Raadhuisplein van start gaat, verhuizen de Stelconplaten tijdelijk naar het Wipmolenterrein. Zo blijft er tijdens het werk aan het plein voldoende parkeergelegenheid in het centrum. De omwonenden van het Wipmolenterrein en de omwonenden en ondernemers rond het Raadhuisplein zijn per brief geïnformeerd.


Sparen voor dagje uit bij Jumbo

papendrecht • Bij de Jumbo in Papendrecht de Meent en Westpolder kunnen klanten sinds 26 februari sparen voor korting op dagjes uit. Deze korting kan oplopen tot wel 30 euro per entreekaartje. Dit jaar kiezen klanten uit meer dan zeventig locaties door heel Nederland en zelfs buitenland. Voor kinderen tot en met twaalf jaar organiseert Jumbo weer een Dagje Uit kleurwedstrijd. Kinderen kunnen de Dagje Uit kleurplaat ophalen bij de winkel of downloaden via Jumbo.com/dagjeuit. De mooiste ingekleurde tekening van Nederland wordt beloond met een speciaal Gouden Ticket. Daarmee wint de winnaar of winnares iedere maand vijf tickets voor twee deelnemende parken. Naast deze landelijke hoofdprijs is er ook in elke Jumbowinkel een winnaar. Deze lokale winnaar ontvangt twee gratis entreekaarten voor een dagje uit. Kijk voor de voorwaarden op Jumbo.com/dagjeuit.


Goud voor bakkerij Prins in Damdorp

alblasserdam • Banketbakkerij Prins in Alblasserdam heeft goud gewonnen voor drie banketbakkersproducten. De winkel aan het Scheldeplein kreeg bezoek van een mystery-shopper. Deze kocht een hazelnootslagroomgebakje, een alblasserdammertje en een doos bonbons. Deze zijn getest in Wageningen bij het Nederlands Bakkerij Centrum. De bekroning met goud betekent dat de producten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en zich onderscheiden van andere producten. Keurmeesters keken naar diverse aspecten van het product: vorm, kleur, geur en smaak/aroma. In het keuringsrapport werd de perfecte smaak van de producten nog eens extra onderstreept. Els en Edwin Prins zijn trots op het resultaat. Banketbakkerij Prins is de enige banketbakker in Alblasserdam die zelf bonbons maakt.


Uitslag prijsvraag

regio • Amarantha Uitvaartzorg uit Arkel plaatste onlangs in de uitvaartspecial van Klaroen.nl een prijsvraag. Vraag was: wie raadt de elf begraafplaatsen op de foto's? De prijswinnaars zijn: Arno Korevaar (Hoornaar), Leonie van Vuuren (Oud-Alblas) en de zussen Nina en Amber den Haan (Giessenburg). De complete uitslag van de prijsvraag staat op www.amaranthauitvaartzorg.nl.