Afbeelding
Foto: Stockfoto

TIP Molenlanden

regio • De enquête van TIP Molenlanden gaat deze maand over groene energie en de problematiek van het veenweidegebied. Mensen die nog geen deel uitmaken van het panel kunnen ook hun mening laten horen en zich aanmelden voor het panel. De vragen van het onderzoek zijn te vinden op: enquete.toponderzoek.com/TipMolenlanden


Onderzoek naar overleden man

alblasserdam • In een flatwoning aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam is vrijdagmiddag 28 februari een overleden man aangetroffen. Volgens de politie lijkt de doodsoorzaak geen misdrijf te zijn. Hulpdiensten werden aan het einde van de ochtend met spoed opgeroepen voor een mogelijke reanimatie. In de woning werd een overleden man aangetroffen. Volgens buurtbewoners waren er eerst twee harde knallen gehoord. Om een misdrijf uit te sluiten, zijn politieagenten en medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing enkele uren bezig geweest met een onderzoek. Voor zover nu bekend is bij de afdeling persvoorlichting van de politie, gaat het niet om een misdrijf.


Kort na rijexamen rijbewijs kwijt

papendrecht • Een inwoner van Papendrecht raakte in het afgelopen weekeinde zijn rijbewijs kwijt wegens het rijden onder invloed. Hij had zijn rijbewijs net een maand. In de nacht van vrijdag op zaterdag, om 02.12 uur, kregen agenten van de politiemeldkamer een melding van een (eenzijdige) aanrijding tegen een lantaarnpaal op de Thorbeckelaan in Sliedrecht. De meldster zou nog mensen rond het voertuig zien lopen. De agenten reden op dat moment toevallig nog geen 500 meter van deze locatie. Ter plaatse zagen zij de desbetreffende auto op de verhoogde rijbaanscheiding staan tegen een omvergereden lantaarnpaal. De bestuurder vertelde eerlijk dat hij een fout had gemaakt door met drank op te gaan rijden. Op de rotonde Thorbeckelaan met de Simon Stevinsstraat wilde hij linksaf de Thorbeckelaan op rijden in de richting van de Stationsweg, maar raakte net na de rotonde de macht over het stuur kwijt. De bestuurder verklaarde een black-out te hebben gehad en niet meer precies te weten wat er exact was voorgevallen. Hij moest blazen en werd aangehouden. Tijdens de aanhouding stribbelde hij in eerste instantie tegen. Hierna werd hij geboeid en in de politieauto geplaatst. 'Hierbij is gepast geweld gebruikt', stelt de politie. Op het bureau blies de verdachte, een 24-jarige Papendrechter, maar liefst 1040 ug/l. Dit is bijna twaalf keer teveel voor een beginnend bestuurder. Uit het politiesysteem bleek dat de Papendrechter net op 29 januari zijn rijbewijs had gehaald. Binnen een maand raakte de Papendrechter dus zijn rijbewijs alweer kwijt. De verdachte heeft direct een dagvaarding van het CVOM ontvangen.


Ziekenhuis Dordt test op corona

dordrecht • Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht heeft uit voorzorg twee patiënten getest op het coronavirus. De patiënten liggen op de intensive care en hebben ernstige longklachten. Ze zijn niet in het buitenland geweest. Het is mogelijk dat het ziekenhuis de komende dagen vaker uit voorzorg zal testen op corona. Het Albert Schweitzer heeft een les geleerd van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, waar al enkele dagen een patiënt verbleef die later het coronavirus bleek te hebben.