Sociaal Raadslieden helpt bij doen van belastingaangifte

alblasserdam • Bureau Sociaal Raadslieden helpt mensen die niet digitaal vaardig zijn bij het doen van belastingaangifte.

Van 9 tot en met 12 maart (week 11) en van 23 tot en met 26 maart (week 13) biedt de afdeling Sociaal Raadslieden ondersteuning bij het invullen van de belastingaangifte 2019. U kunt contact opnemen met de Stichting Welzijn Alblasserdam voor het maken van een afspraak. In sommige gevallen is gratis hulp mogelijk.

Deze hulp is er voor zowel mensen die aangifte moeten doen als voor mensen die niet verplicht zijn om aangifte te doen. Als iemand bijvoorbeeld hoge ziektekosten of studiekosten heeft gehad in het afgelopen jaar, kan mogelijk geld terugkrijgen van de Belastingdienst.

Voor het doen van aangifte dient iedereen, ook de eventuele toeslagpartner, in het bezit te zijn van een DigiD. De Sociaal Raadslieden kunnen helpen bij het aanvragen van een DigiD. Hiervoor kan men het reguliere inloopspreekuur bezoeken.

Als extra service kan Sociaal Raadslieden nagaan of iemand in aanmerking komt voor toeslagen, zoals de huur- zorgtoeslag en het kindgebonden budget. Als iemand al toeslag(en) ontvangt, kan nagegaan worden of dit het juiste bedrag is. Ook hiervoor is een DigiD nodig.

Voor het maken van een afspraak voor de belastingaangifte én het afsprakenspreekuur op dinsdagochtend kan men bellen naar 078-2021220. De Sociaal Raadslieden van Stichting Welzijn Alblasserdam zijn gevestigd aan Cortgene 20.


Kinderdienst biddag Elimkerk

papendrecht • Woensdagmiddag 11 maart is er in de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan te Papendrecht een kinderdienst in verband met Biddag.

De dienst begint om 14.30 uur. Het thema is: 'Vraag gerust!". Wie hier meer over wil horen, is welkom in deze dienst. Dominee Otten zal hier er over vertellen.
Er worden veel leuke kinderliedjes gezongen en de dienst is vooral gericht op de kinderen. Maar natuurlijk zijn ook ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden van harte welkom in deze kinderdienst.