Afbeelding
Foto: Els Borsje/Facebook

Handtekeningen voor BMX-baan

papendrecht • De elfjarige Stef Borsje heeft 737 medestanders gevonden in zijn wens voor een BMX-baan langs het Wilgenpad in Papendrecht, vlakbij zijn woonhuis.

Vorige week overhandigde hij de lijst met krabbels aan wethouder Arno Janssen van de gemeente Papendrecht. Janssen beloofde serieus te kijken naar het plan.
Stef vindt dat er te weinig te doen is voor kinderen van zijn leeftijd. Een BMX-baan lijkt hem wel wat. Het hoeft geen duizenden euro's te kosten. Voor een paar duizend euro heb je al grond, houtsnippers en een paar hobbels gemaakt.
Wethouder Janssen gaf tijdens de overhandiging van de handtekeningenlijsten aan dat de gemeente aan het Wilgenpad een 'recreatiefunctie' wil realiseren. Hij beloofde binnen enkele maanden met een reactie te komen. Moeder Els Borsje uit haar tevredenheid met een post op Facebook: "Zijn idee wordt niet zomaar aan de kant geschoven. Dus wie weet dat er binnenkort een cross/bmx baan is!" Ze is trots op haar zoon die in de afgelopen maanden keihard bezig is geweest om de handtekeningen te verzamelen. Ook is ze blij met de gemeente Papendrecht, die Stef serieus heeft genomen en de handtekeningen officieel in ontvangst heeft genomen.


Styliste tijdens ontmoetingsontbijt

alblasserdam • Op dinsdag 3 maart van 09.00 tot 11.00 uur organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) weer een ontmoetingsontbijt in de Bibliotheek Aanzet. Belangstellenden kunnen om 09:00 uur aanschuiven. Het thema voor deze morgen is 'Sfeer- en stijlvol, maar hoe?'
De lente komt er weer aan en bij veel mensen begint het dan te kriebelen om iets te veranderen in huis. Bijvoorbeeld het omtoveren van een saaie ruimte tot een prachtige plek. Tijdens het ontmoetingsontbijt neemt professioneel styliste Gerina van Gelder- van Raaij uit Alblasserdam de aanwezigen mee in de wondere wereld van sfeer en stijl. Het ontbijt is een gezellige gelegenheid om elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te worden en vragen te stellen. Deelname is gratis. Aanmelden is nodig in verband met de inkopen, dit kan via 078-2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.