• De leerlingen en hun begeleiders tijdens de dans.
• De leerlingen en hun begeleiders tijdens de dans. Foto: Bert Bons

24 uurs Sportchallenge voor KWF

papendrecht • Ongeveer 55 leerlingen van de sportklas het de dansgroep de Golden Army van het Willem de Zwijger College hebben woensdagmiddag 19 februari een dans opgevoerd in winkelcentrum Westpolder, om daarmee aandacht te vragen voor een Sportchallenge.

Deze Sportchallenge wordt gehouden op dinsdag 7 juli op de Papendrechtse school. De opbrengst van deze challenge, die 24 uur zal duren, is bestemd voor het KWF fonds.

De Sportchallenge begint op dinsdag 7 juli om 19.00 uur en duurt tot de volgende dag, ook 19.00 uur. Er worden in die tijd allerlei activiteiten gehouden op de school, waarvan de opbrengst gaat naar kankerbestrijding.

"We hebben voor dit doel gekozen, omdat bijna iedereen helaas in zijn gezin, familie, vriendenkring wel iemand kent die met deze verschrikkelijke ziekte te maken heeft", vertelt André Kraaijveld. Hij is één van de betrokken leerkrachten bij de Sportchallenge. "Het is ook iets wat helaas bekend is bij de groep leerlingen die de challenge gaat doen en hierdoor zal het ook voor extra motivatie zorgen om alles te geven voor onze actie."

De dansact nam woensdagmiddag enkele minuten in beslag, waarna de jongeren nog even een rondje deden op het winkelcentrum om aandacht te vragen voor de Sportchallenge en het goede doel.

Dag en nacht

Het evenement op 7 en 8 juli vindt plaats in één van de laatste schoolweken van het jaar. "We hebben voor 24 uur sporten gekozen, omdat we iets groots neer willen zetten en met de gedachten dat iemand met kanker ook hier dag en nacht, 24 uur per dag dus, mee bezig is en mee geconfronteerd wordt. Vandaar 24 uur sporten voor het goede doel."

Er is op dinsdag 7 juli om 19.00 uur een gezamenlijke opening, waarbij ouders kunnen komen kijken en wellicht mee kunnen doen tijdens de eerste 20 minuten. Daarna gaat er gesport worden in drie gymzalen sporten. In iedere zaal is een groep leerlingen, die uit ongeveer 20 leerlingen zal bestaan, 20 minuten bezig. Heel het evenement wordt gedaan met de sportklasleerlingen uit de eerste en tweede klas van Papendrecht en Hardinxveld, de andere vestiging van het Willem de Zwijger College en de Golden Army, de dansgroep van de school. In totaal gaan bijna 200 leerlingen meedoen. Zij worden verdeeld over tien groepen. Na 20 minuten sporten draaien de groepen door naar een volgende zaal. Een groep draait telkens uit de zaal naar de ontspannings- en rustruimte en een nieuwe groep draait in naar de eerste zaal.

Verenigingen en sporters worden benaderd om clinics aan te bieden in een zaal voor steeds een nieuwe groep leerlingen. We hebben al aanmeldingen binnen van verschillende sporten, maar we moeten hier nog meer sporten aan toevoegen. Ideeën zijn altijd welkom.

Vrijwilligers (ouders/collega's) gaan helpen bij het vermaak, eten en wacht houden bij de leerlingen die niet aan het sporten zijn. Voor het eten hebben we ondertussen al bedrijven die iets willen sponsoren, maar er is nog niet voldoende voor alle leerlingen. André: "We zijn nog op zoek naar een bekende Nederlander voor de opening en eventueel de sluiting. Uiteraard zal de gemeente niet vergeten worden."