woensdag 19 februari

Bootleg Beach Boys in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De Ierse Bootleg Beach Boys brengen hun eerbetoon aan de beroemdste Californische surfband naar de Nederlandse podia en theaters. Op woensdag 19 februari vanaf 20.15 uur treden ze op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Volgens sommigen waren The Beach Boys net zo goed als The Beatles, volgens anderen nog beter. Pet Sounds en Smile waren albums die concurreerden met Revolver en Sgt. Peppers. Surfin' Safari', 'Surfer Girl', 'Fun Fun Fun' klinken alsof ze worden gespeeld door Brian Wilson en zijn mannen, evenals de klassiekers 'God Only Knows', 'Good Vibrations' en 'Help Me Rhonda'. Ze klinken niet alleen als de Beach Boys, ze zien er ook exact zo uit. The American Dream herleeft. Entree: €22,50/€21,-. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.

donderdag 20 februari

Inloop met bloemen schilderen
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 is op donderdag 20 februari een inloop. Van 13.30 tot 16.30 uur kan men bloemen schilderen onder leiding van Rosinde. Kosten bedragen 1 euro per persoon. Voor meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

PCOB-middag over bijbels Turkije
14:00, Papendrecht, Elimkerk. Omdat Ds P.G.Weeber al eens bij de PCOB Papendrecht een heel interessante presentatie heeft gehouden over bijbels Turkije deel 1 komt hij op donderdag 20 februari met deel 2. De bijeenkomst wordt gehouden in de zaal van de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178. Aanvang is om 14.00 uur.

Presentatie over winters van vroeger
14:30, Alblasserdam, Waardsche Hof. De historische vereniging West Alblasserwaard komt donderdag 20 februari langs in de Waardsche Hof in Alblasserdam om te vertellen over de winters van vroeger en mooie foto's te presenteren van schaatsmolentochten, sleetje prikken en zwieren. De middag begint om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur. De kosten bedragen 3 euro (inclusief een kopje koffie). De Waardsche Hof is gevestigd binnen zorgcentrum De Waard, De Alblashof 1B in Alblasserdam.

De Meisjes met de Wijsjes met Moerstaal
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De Meisjes met de Wijsjes verzorgen op donderdag 20 februari vanaf 20.15 uur 'Moerstaal' in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De Meisjes met de Wijsjes bezingen Nederland. Vierstemmige liedjes van toen en nu over het land waar de mensen het gelukkigst zijn, maar waar ook het meest wordt geklaagd. Het land waar iedereen tolerant is, maar niemand welkom. De meisjes gaan op zoek naar de typische Nederlander in een verrassend programma vol liedjes, sketches en quizfragmenten. Met Arianne Abbestee, Fardoe Swaanswijk, Simone Breuking en Tessa Jimmink. Muziek: Martijn Bos. Entree: €17,50/€16,-. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.

vrijdag 21 februari

Accordeon Vereniging Altena Musica treedt op voor Smit's Stichting
14:30, Nieuw-Lekkerland, 't Weallant. Muzikanten van de Accordeon Vereniging Altena Musica verzorgen op vrijdag 21 februari vanaf 14.30 uur een optreden voor de Smit's Stichting. In het Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland zullen ze oude schoolliedjes spelen en zingen, waarbij het publiek uiteraard mag meedoen. De inloop is vanaf 14.00 uur. De kosten voor deze middag, inclusief koffie en een drankje, zijn 4 euro. Het optreden is voor iedereen vanaf 55 jaar. Voor aanmelding of vervoer kan contact worden opgenomen met de L. & N. Smit Stichting (balie tijdens kantooruren of 0184-689360).

Janneke Jager met Femme Façade
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Cabaretière Janneke Jager treedt op vrijdag 21 februari vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Janneke Jager gebruikt circus als metafoor voor het leven. Welk masker zetten wij op? Wat laten we zien aan de buitenwereld? En wie is het belangrijkst: wijzelf of het hooggeëerd publiek? Waar ligt de grens tussen magie en illusie? In haar programma Femme Façade vertelt de Groningse Janneke over haar strenge opvoeding, de zorg voor een zieke vader en haar ervaring op een naturistencamping. Zij gaat op zoek naar de naakte waarheid in breekbare luisterliedjes, gênante anekdotes en een grimmig sprookje. Entree: €17,50/€16,-. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.

zaterdag 22 februari

Stef Bos in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Stef Bos komt op zaterdag 22 februari vanaf 20.15 uur optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. In januari verscheen de nieuwe cd van Stef Bos: Tijd. Deze nieuwe verzameling liedjes vormt de basis voor zijn nieuwe voorstelling, waarvan het credo van de jaren 70 het vertrekpunt is: de verbeelding aan de macht. Het wordt een avond vol levenslust en fantasie, waarin het kind in ons wordt wakker gekust. Ook een aantal songs van de in 2019 verschenen cd De Ridder van Toledo passeert de revue. Een feestelijke kleurrijke optocht van optimisme: Tijd om te gaan leven. Entree: €26,-/€24,50. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.

zondag 23 februari

Eén voor één dienst
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt op zondag 23 februari vanaf 12.59 uur weer een één voor één dienst gehouden. Ditmaal gaat het over 'Twijfelen aan je geloof'. Anita Stigter spreekt over de twijfel die Johannes de Doper ervoer toen hij in de gevangenis zat.

dinsdag 25 februari

Inloopochtend met Repair Café
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 is op dinsdag 25 februari van 10.00 tot 12.30 uur een gezellige inloopochtend met een spelletje of een praatje met koffie of thee. Voor meer informatie: www.huisvandewaard.nl. Van 10.00 tot 13.00 is ook het Repair Café open in Pand 83. Kapotte apparatuur en gebruiksartikelen kunnen daar een tweede leven krijgen. Meer informatie bij Kees Verbaan via 06-53335812.

Fien & Teun met Feest op de Boerderij
14:30, Papendrecht. Theater De Willem. Fien en Teun komen op dinsdag 25 februari vanaf 14.30 uur naar Theater De Willem voor hun show Feest op de Boerderij. Fien & Teun zijn een vrolijk boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken. Met hun vriendjes zijn zij dagelijks te zien op RTL Telekids en nu ook in het theater met hun eigen, oer-Hollandse familievoorstelling Feest op de boerderij! In deze muzikale theatervoorstelling beleven Fien & Teun avonturen op de boerderij, samen met hun vriendjes Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond. Ze leren de jongste theaterbezoekers en hun ouders van alles over dieren, de natuur en het Hollandse boerderijleven. De voorstelling is leerzaam, maar zit ook vol humor en vrolijke muziek. Voor en na de voorstelling kunnen de bezoekers zich vermaken tijdens de 'Boerderij Experience' in de foyer. Hier kunnen ze al spelenderwijs van alles ontdekken over het leven op de boerderij. Natuurlijk komen Fien & Teun na afloop van de voorstelling ook naar de foyer voor een foto. Entree: €16,-. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of bij de kassa.

woensdag 26 februari

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 26 februari vanaf 12.30 uur weer een Open Tafel gehouden voor mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Organisatie is in handen van de L. & N. Smit 's Stichting. Aanmelden kan tot maandag 24 januari 10.00 uur. Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of meer informatie kan men terecht bij het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit's Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur, telefonisch te bereiken op 0184-689360. Zie ook www.smitsstichting.nl.

donderdag 27 februari

Struintocht voor kinderen door het Alblasserbos
10:00, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Op donderdag 27 februari organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht 'De Alblasserwaard' (NVWA) een struintocht door het bos onder leiding van een gids voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders zijn uiteraard ook welkom. Kinderen van 4 en 5 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer twee uur. De groep maakt een wandeling in het bos en gaat op zoek naar nesten van vogels, bomen die al gezwollen knoppen hebben, kleine diertjes die weer gaan leven, bloemen die bloeien en nog veel meer. De kosten bedragen € 2,50 per kind en dat is inclusief een glaasje limonade en een koekje. Graag van tevoren opgeven met naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht bij het Alblasserbos. Voor meer informatie: www.nvwa.eu.

Bingomiddag en samen eten
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 is op donderdag 27 februari van 13.30 tot 16.30 uur inloop met bingo. Ook is er gelegenheid voor koffie of thee en een praatje De koffie en thee kosten 30 eurocent. Er zijn bij de bingo leuke prijsjes te winnen. Voor meer informatie: www.huisvandewaard.nl. Van 16.30 tot 19.00 uur is er samen koken en lekker eten. Het menu bestaat uit twee gangen en kost 3 euro. Opgeven kan tot 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714.

Lezing over de big five onder de meeuwen
20:00, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. In het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht geven Merijn Loeve en Albert de Jong, beide afkomstig uit de Alblasserwaard, op donderdag 27 februari uitleg over grote meeuwen. Beide sprekers zijn enthousiaste 'larofielen' en kijken al jaren naar meeuwen en geven diverse cursussen in het veld. Tijdens een twee uur durende lezing worden de vijf algemene grote meeuwensoorten die je in Nederland kunt verwachten besproken. Natuurlijk wordt ook het voorkomen in de Alblasserwaard besproken. De entree voor deze avond is €2,50 en voor jongeren onder de 18 jaar €1,-. De lezing duurt van 20:00 tot 22:00 uur.

Martijn Kardol met Welkom in De Willem
20:15, Papendrecht. Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op donderdag 27 februari vanaf 20.15 uur Welkom uitgevoerd door Martijn Kardol. Pers en publiek waren het er over eens: Bang, de vorige show van Martijn Kardol, was een hit. "…een opvallend evenwichtig programma. Nu is Martijn terug met Welkom, waarin hij een poging doet om in contact te komen met de wereld en de mensen om hem heen. Martijn had een vaste rubriek bij RTL Late Night en is een veelgevraagd radiocolumnist. Entree: €27,50/€16,-. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of bij de kassa.