Beweegplein voor kinderen bij KDO

alblasserdam • Vorig jaar zomer zou er ter ere van het 110-jarig bestaan van KDO een beweegplein gehouden worden bij KDO Alblasserdam. Helaas moest deze activiteit worden geannuleerd vanwege de hitte. Daarom organiseert KDO het beweegplein nu alsnog.

Kinderen die het leuk vinden om te gymen en te springen, kunnen op vrijdag 28 februari naar het beweegplein in Sporthal Molenzicht komen. Ze kunnen zich uitleven op verschillende toestellen. De entree is gratis.

Peuters t/m groep 2 zijn welkom van 11:00 tot 12:00 uur, kinderen van de groepen 3 tot en met 5 van 13:00 tot 14:15 uur en kinderen van groep 6 en daarboven van 14:30 tot 15:45 uur.


Geen winst KDO

alblasserdam • Afgelopen zaterdag kwamen er twee teams van KDO in actie. 's Morgens waren de senioren turnsters te gast bij WIK Groot Ammers. Na twee toestellen stond KDO achter, maar kwam sterk terug op het onderdeel brug. KDO behaalde uiteindelijk 167 punten ten opzichte van 171.4 voor WIK. Anniek was de beste KDO turnster op de derde plaats, gevolgd door Lisa op de vijfde plaats.

's Middags was het de beurt aan de verplicht B turnsters, zij waren te gast bij KDO Dordrecht voor hun eerste wedstrijd. Na twee toestellen was het verschil klein, maar het thuis turnende team was te sterk. KDO behaalde 190.725 en KDO Dordrecht won met 203.75 punten. Nieuwkomer Jolyn was de beste turnster van KDO Alblasserdam op de vijfde plaats gevolgd door Floortje op de zesde plaats. Zaterdag 7 maart turnen de senioren turnsters alweer hun laatste van dit seizoen, uit tegen OKK Ridderkerk en zaterdag 14 maart is de jeugd te gast bij Sparta Dordrecht.


Snelcursus
(kunst)schaatsen

dordrecht • Kunstrijvereniging De Drechtsteden verzorgt in de voorjaarsvakantie van 25 tot en met 27 februari van 09.00 tot 10.30 uur een snelcursus schaatsen op de Sportboulevard in Dordrecht.

In deze cursus van drie ochtenden leer je de basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstrijden en maak je kennis met de verplichte elementen uit de tv serie Dancing on Ice. Schaatsen zijn te huur bij de vereniging.

De prijs voor de cursus van drie dagen van bedraagt 55 euro. Het cursusgeld is inclusief de entree van de ijsbaan en een certificaat van deelname. Informatie en inschrijven op www.ddd-kunstrijden.nl.


Baby Drive-In in de bibliotheek van Papendrecht

papendrecht • In de bibliotheek aan de Veerweg in Papendrecht wordt op vrijdag 28 februari van 09.30 tot 10.15 uur Baby Drive-In gehouden.

Bij de Baby Drive-in zijn alle kinderen van nul tot en met twee jaar welkom met hun (groot)ouders én de kinderwagen. Ze ontdekken de leukste nieuwe boekjes en stimuleren taalontwikkeling door middel van spel, muziek en tijdens de dagelijkse dingen. En dat allemaal knus op schoot of kruipend of lopend of wat dan ook. De entree is gratis.