Afbeelding
Foto:

Timon Voogt van AAA is 'nummer 1'

alblasserdam • De atleten van de plaatselijke atletiekvereniging AAA waren dit weekend aanwezig bij de laatste crosscompetitie wedstijd van de afdeling Dordrecht. De weersomstandigheden waren de atleten goed gezind. Met name Timon Voogt presteerde goed.

Doordat er afgelopen week veel neerslag is gevallen, was het parcours nog wel flink modderig. De meeste kinderen droegen dan ook spikes (hardloopschoenen met scherpe punten) voor meer grip op de ondergrond.

Met deze cross sluiten de AAA atleten het wintercrossjaar 2020 succesvol af. Voor Timon Voogt was dit jaar wel heel speciaal. Van de vijf series waaruit deze competitie bestaat wist hij er maar liefst vijf op zijn naam te zetten waarbij zijn winst geen moment in gevaar is gekomen. "Timon verdeelt zijn krachten over de race heel goed en weet de concurrentie ver voor te blijven. Tijdens de trainingen is hij altijd heel serieus en weet precies waar hij het voor doet. In zijn categorie is hij een klasse apart. De laatste wedstrijd afgelopen weekend kon hij heel ontspannen lopen en hij kon zelfs een beetje met de concurrenten spelen", aldus Marleen Plaisier, trainster van Timon.

In de categorie B-pupillen kwamen uit: Nathan Preesman, Robin Nijman en Isis Snel. In de categorie A-1 kwamen uit: Bas Mafait, Naud Blom, Stan van Reenen en Noël Melis. In de categorie D meisjes kwam uit: Maud van Det. In de categorie D jongens kwamen uit: Thijs Lagendijk, Niels Mafait en Jessy Visser.

"De eerste tot de laatste atleet wordt door zijn teamgenoten binnengehaald. Of je nu als eerste of wellicht als laatste over de streep komt. Iedereen leeft met de ander mee."

q www.aaa-atletiek.nl