• Bep van Veenendaal (rechts) overhandigt haar boekje aan Thea de Jong.
• Bep van Veenendaal (rechts) overhandigt haar boekje aan Thea de Jong.

'Rijmelarijen' van Bep van Veenendaal

alblasserdam • Vorige week dinsdag overhandigde Bep van Veenendaal haar boekje 'Toen de fiets viel' aan Thea de Jong, medewerker bibliotheek Aanzet in Alblasserdam.

Het gedichtenboekje zal als inkijkexemplaar een plaatsje krijgen in de bibliotheek aan het Wilgenplein in Alblasserdam.

Feestelijk onthaald

Voor Bep van Veenendaal is het geen nieuwe locatie. De presentatie van haar vorige boeken werden hier ook feestelijk onthaald. Ook op dat punt is de bibliotheek van Alblasserdam voor haar een gastvrije plaats.

Deze keer gaat het om een gedichtenbundeltje, dat gemaakt werd in een periode toen absolute rust geboden was.

Nikserigheid

In haar inleiding schrijft Bep hier het volgende over: "En toen tussen al die nikserigheid borrelden er ineens rijmzinnen op en dat is waar ik lol aan beleefde". Op het moment dat het er 38 waren, dacht ze: 'En nou is het mooi geweest'. Bep noemt haar bundeltje zelf rijmelarijen. Het zijn gedichtjes met een knipoog en een glimlach. Arie den Boer zorgde ervoor dat het geheel panklaar bij de drukker kwam te liggen met als gevolg dat het nu voor een ieder te lezen is.

Haar vorige boek, dat ook in de bibliotheek in te zien is, betreft een verhalenbundel 'Als Woorden Dansen'. Dat boek bevat vijftig persoonlijke verhalen waarin veel beleving zit. Verschillende verhalen in de bundel gaan over typische Alblasserdamse onderwerpen.

Bep van Veenendaal heeft in het verleden gewerkt als correspondent voor de Klaroen.