• De overhandiging van de cheque.
• De overhandiging van de cheque. Foto: Huib Kooyker

Geknot voor Leerorkest

drechtsteden • Ladies Circle Alblasserwaard heeft met het knotten van wilgen en een eigen bijdrage 600 euro bijeengebracht voor het Leerorkest Drechtsteden.

Bij het wilgenknotten, dat enkele weken geleden heeft plaatsgevonden, kregen de dames van Ladies Circle Alblasserwaard hulp van de leden van de Tafelronde Alblasserwaard en de Knotgroep Alblas.

Overhandiging

Een cheque van 600 euro is door Eveline Stam en Mariska Strop (rechts) overhandigd aan voorzitter Lucienne van der Lans, secretaris Arnoud Offerhaus en directeur Marco Brand.

Stichting Leerorkest Drechtsteden werkt aan het invoeren van muziekonderwijs op de basisschool. Samen muziek maken heeft een enorme positieve invloed op de algehele ontwikkeling van kinderen.

Gedachten omarmen

De stichting zorgt voor de instrumenten en vakdocenten. "Steeds meer scholen en ouders omarmen onze gedachten. Wij werken er hard aan om muziekeducatie op alle basisscholen in de Drechtsteden de plek te geven die het verdient", aldus voorzitter Lucienne van der Lans.

Zeer waardevol

Lucienne van der Lans vervolgt: "Daarvoor is sponsoring zoals van Ladies Circle Alblasserwaard zeer waardevol."

Op acht scholen (500 kinderen) in de regio is Leerorkest Drechtsteden inmiddels actief. Daar krijgen kinderen van de groepen vijf tot en met acht wekelijks tijdens schooltijd een uur muziekles.

Kleine groepjes

Zij oefenen, in kleine groepjes, op een van de instrumenten uit het symfonieorkest. En maandelijks krijgen de leerlingen 'orkestrepetitie'.

Elk schooljaar start een nieuw orkest met groep 5-leerlingen en stromen de anderen door naar het tweede, derde of vierdejaars orkest. Zo zijn er dus na verloop van tijd op elke deelnemende school vier leerorkesten.

q www.leerorkestdrechtsteden.nl