Derde zege op rij voor De Zwerver

kinderdijk • Drie zeges op rij en ineens ziet het er heel anders uit voor De Zwerver. Deze keer moest Alexandria '66 er met 2-1 aan geloven. De Kinderdijkers zijn inmiddels opgeklommen naar de negende plek in 2D. "We hebben er keihard voor geknokt", vond trainer Michel de Raad. "Ik ben natuurlijk blij met de overwinning maar het was ook verdiend. Al hadden we misschien ook wat geluk. Het kwartje viel de goede kant op." Robert Kuipers zette De Zwerver via een strafschop op voorsprong. Net na rust kwam Alexandria '66 met een makkelijk gegeven penalty langszij. "Een mooie vrije trap in de kruising en binnenkant paal van Glenn Weits bezorgde ons vervolgens de winst."


Dik verdiende winst voor Papendrecht

dordrecht • Papendrecht zette Oranje Wit eenvoudig met 3-0 opzij. Toch duurde het wel even tot de beslissing viel. "We hadden legio kansen gehad maar de bevrijdende 2-0 viel pas tien minuten voor tijd", merkte trainer Johan Sturrus op. Na een halfuur opende Nick Kamerling met een kopbal de score. In de eindfase was het tweemaal raak voor Justin Beemsterboer. De driepunter zorgde al met al voor een uitstekende start aan 2020. In vier duels is Papendrecht daarin nog ongeslagen en werden acht punten bereikt. "Ik ben inderdaad niet ontevreden met de start na de winterstop al hadden we zelfs nog iets meer punten moeten hebben. De winst op Oranje Wit was wel cruciaal om de aansluiting te houden en de onderste plekken op afstand te zetten. Ik ben een tevreden trainer."


Alblasserdam verspeelt punten

schoonhoven • Koploper Alblasserdam liet in Schoonhoven twee punten liggen: 0-0. Met een wedstrijd meer is de voorsprong op SVW nu slechts twee punten. "In het begin hebben we veel kansen gehad maar daarna voetbalden we niet echt meer", vatte trainer Dennis Schoonewil de wedstrijd samen. "Zij kleunden erin en wij speelden matig. We waren niet scherp." In de eeste minuut kwam Glen de Jong al één-op-één met de keeper te staan en in de tiende minuut opnieuw. Ook Umut Takac wist in zo'n ideale situatie terecht te komen maar miste eveneens. "Vervolgens zat het voor ons ook nog mee. Schoonhoven had de bal waarschijnlijk over de doellijn gekregen maar de scheidsrechter kon dit niet constateren. Al met al was het wel een terechte uitslag."


Ongelukkig verlies voor Lekkerland

heerjansdam • Nieuw-Lekkerland liep in Heerjansdam tegen een 1-0 verlies aan en dat was volgens Maarten van Gastelen niet nodig geweest. "We hebben goed gespeeld en de beste kansen gehad", vond de oefenmeester. "Voor rust zijn we drie keer alleen voor de keeper geweest, maar ja, we konden ze niet afronden." Damien Muller miste tweemaal en ook Harold Vrolijk kon niet scoren. In het tweede bedrijf scoorde Heerjansdam wel na een persoonlijke fout bij Nieuw-Lekkerland. "En twee minuten later hadden we weer een megakans. Ook Lennart de Vries kwam oog in oog met de keeper te staan en ook hij scoorde niet. Heerjansdam was een gelijkwaardige tegenstander maar wij missen vier honderd procent kansen. Dat levert wel een slecht gevoel op. Heel zuur om nu met lege handen te staan want hier had meer in gezeten."