woensdag 12 februari

HVWA verzorgt filmvoorstelling
20:00, Alblasserdam, Havenkerk. De Historische Vereniging West-Alblasserwaard verzorgt woensdagavond 12 februari een filmvoorstelling in de grote zaal van de Havenkerk aan de Ieplaan. De bezoekers kunnen genieten van twee films. Voor de pauze 'Met het binnenvaartschip Calando naar Bazel' en na de pauze een film over de driemastschoener 'de Eendracht' in het Caribisch gebied. Sjaak Grinwis heeft de films gemaakt en hij zal ze ook van commentaar voorzien. De voorstelling lezing is voor leden en niet-leden gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Surprisebios in de bibliotheek van Papendrecht
20:00, Papendrecht, bibliotheek. Op woensdag 12 februari is het weer tijd voor de Surprisebios in de bibliotheek aan de Veerweg in Papendrecht. Welke film te zien is, is nog even geheim. Maar de bibliotheek garandeert dat het een goede film is die indruk zal maken. Natuurlijk staat er ook een hapje en drankje klaar. De avond duurt van 20.00 tot 22.30 uur. Kaartjes kunnen gekocht worden via www.bibliotheekaanzet.nl/activiteiten of bij de balie van de bibliotheek. De toegang is €5,- voor leden, €7,50 voor niet-leden van de bibliotheek.

donderdag 13 februari

Inloop en samen eten
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 is op donderdag 13 februari een inloop met daarna samen eten. De inloop (spelmiddag) is van 13.30 tot 16.30 uur. Van 16.30 tot 19.00 wordt er gekookt en lekker gegeten met elkaar. Het driegangendiner kost 4 euro. Opgeven kan tot 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Voor meer info: www.huisvandewaard.nl.

Kasper van Kooten in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Kasper van Kooten treedt op donderdag 13 februari op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht met zijn programma Speeltijd. Wanneer is de zuivere speeltijd van een man voorbij? Als hij vader wordt en als hij 'dus' zelf geen kind meer kan zijn? Kasper van Kooten probeert er antwoord op te geven in zijn tiende voorstelling, getiteld Speeltijd. Deze keer geen typetjes, maar razendknappe stand-up comedy met niet meer dan een barkruk en een microfoon. De titel slaat ook op de duur van de voorstelling. Pratend en zingend wil Van Kooten het onder andere hebben over zijn missers, zijn familie, zijn geloof en zijn verslavingen. En dus vraagt hij zich af of hij wel voldoende speeltijd heeft. Entree: €19,-/€17,50,-. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.

vrijdag 14 februari

Bingo in Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas. In dorpshuis De Beemd verzorgt de Bingocommissie Oud-Alblas de vierde bingo-avond in een serie van zes. De entree is gratis. Er zijn allerlei prijzen te winnen; voor de laatste ronde is een grotere prijs beschikbaar. Later binnenlopen mag ook.

zaterdag 15 februari

Snertconcert door muziekvereniging Excelsior Alblasserdam
10:30, Alblasserdam, Elthetokerk. Op zaterdag 15 februari vindt het jaarlijkse Snertconcert plaats. Muziekvereniging Excelsior Alblasserdam verzorgt een afwisselende muzikale morgen. De leerlingen, kinderen uit Alblasserdam en omgeving, laten hun vorderingen op hun instrument horen. Dit doen ze solo maar ook in groepjes. Ook spelen de kinderen een muziekstukje met hun docent. Dit gedeelte van de ochtend staat onder leiding van dirigente Desiree Riera. Daarna kunnen de luisteraars, onder het genot van een kopje koffie, thee of erwtensoep, genieten van het harmonie-orkest Dit orkest speelt onder andere de mooie muziek van de film Out of Africa en het grotere muziekstuk Dichter und Bauer van Franz von Suppé gearrangeerd door Otto Wagner. Aanvang 10.30 uur. Locatie Elthetokerk Alblasserdam. Toegang is gratis.

Open Papendrechts Bridgekampioenschap in Denksportcentrum
13:00, Papendrecht, Denksportcentrum. Op zaterdag 15 februari wordt door de Stichting Denksport in het Denksportcentrum in Papendrecht een bridgewedstrijd om het Open Papendrechts Bridgekampioenschap georganiseerd. Aanvang is om 13.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro en dient bij inschrijving te worden voldaan op rekeningnummer NL55RABO 0341688452 t.n.v. Stichting Denksport Papendrecht. Aanmelden kan ook per mail: w.p.kubbe@upcmail.nl of telefonisch via 06-53983122. Verdere informatie staat op de clubsite van het Denksportcentrum: https://www.nbbclubsites.nl/club/40012.

Bonisa zendingsmiddag voor kinderen
14:30, Nieuw-Lekkerland, Onder de Wiek. Op zaterdagmiddag 15 februari is er een zendingsmiddag voor kinderen, die gehouden zal worden in Hervormd centrum Onder de Wiek aan de Torenmolen 1 in Nieuw-Lekkerland. Aanvang is om 14.30 uur. Deze middag hoopt Christine Vlastuin iets te laten zien en horen over het zendingswerk in China. Ook zal deze middag het kinderkoor De Jonge Lofstem uit Nieuw-Lekkerland komen zingen. Kinderen mogen gerust hun vader, moeder, opa en oma meenemen. Toegang is gratis, wel zal er een collecte worden gehouden voor de Bonisa zending.

Zaterdagmiddagconcert met cellomuziek
16:00, Papendrecht, Morgensterkerk. In de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat in Papendrecht wordt op zaterdagmiddag 15 februari weer een Zaterdagmiddagconcert gegeven. De violoncello, kortweg de cello geheten, staat in het middelpunt in dit eerste zaterdagmiddagconcert van dit jaar. En niet alleen de viersnarige cello, maar ook de vijfsnarige cello met de extra e-snaar, de zgn. cello piccolo. Het basso continuo wordt compleet gemaakt met het klavecimbel. Heleen van der Linden bespeelt het klavecimbel en Armen van der Linden de barokcello en de cello piccolo. Samen vormen zij het ensemble Basso Continuo. Alejandro Sanchez Gilabert is toegevoegd als gast barokcellist. De muziek die bij deze instrumenten past betreft vooral de 17e en 18e eeuw. Het programma opent met een cello sonate van de Venetiaanse barok componist Benedetto Marcello. In een vrolijke canon van Gabrielli spelen de twee celli dezelfde partij één maat na elkaar. Van Bach klinkt een fraaie Fantasie en Fuga (BWV 904) uit 1725 voor klavecimbel solo. De fluit sonate in D van de laatste Bach leerling Muthel wordt uitgevoerd op de cello piccolo samen met basso continuo. Het programma wordt afgesloten met een Trio sonate die Lacatelli in 1746 uitgaf in Amsterdam. De toegang is vrij , wel een collecte bij de uitgang. Voor meer informatie: www.zmcpapendrecht.nl.

Oratorium Messiah van G.F. Händel
19:30, Alblasserdam, Havenkerk. Op zaterdag 15 februari zal reformatorische oratoriumvereniging Cantate Domino het oratorium Messiah opnieuw ten gehore brengen in de Havenkerk aan de Ieplaan 9 te Alblasserdam. Het bekende oratorium Messiah van G.F. Händel werd in 1741 gecomponeerd. De Messiah bestaat uit een aantal losse bijbelteksten uit het Oude en Nieuwe Testament. Het onderwerp van het oratorium is de persoon van Jezus Christus, de Messias. Het oratorium bestaat uit drie delen: De profetieën in het Oude Testament met de aankondiging van de komst van de Messias, Zijn dood, opstandig en hemelvaart, en als laatste deel Zijn wederkomst. Het koor, dat onder leiding staat van dirigent Piet C. den Uil, wordt begeleid door het Ars Musica orkest en organist Gerben Budding. Solisten van deze avond zijn sopraan Loes van Schothorst, countertenor Sebastiaan van Lingen, tenor Gerco Blom en bas Rutger van Oeveren. Het concert begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten 20 euro per persoon voor volwassenen. Voor kinderen tot 16 jaar en studenten zijn de kaarten 10 euro per persoon. Kaarten kunnen besteld worden via www.cantatedomino.nl.

Cello/pianorecital
20:00, Nieuw-Lekkerland, Carillon. In Het Carillon aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 15 februari vanaf 20.00 uur een cello/pianorecital uitgevoerd. Op dit derde concert van de Beethovenserie spelen de gerenommeerde pianist Bernd Brackman en de bevlogen celliste Beitske Verheij sonates van Bach, Beethoven en Rachmaninov. Bachs 3e gambasonate lijkt op zijn feestelijke derde Brandenburgse Concert. Cello en piano zijn gelijkwaardig. Beethovens 3e cellosonate, een klassiek stuk heeft de lieflijke sfeer van zijn 6e symfonie (Pastorale), in dezelfde tijd ontstaan. De laatste sonate is op en top Rachmaninov: eindeloze, romantische melodieën, rijke, warme harmonieën én energieke uitbarstingen. Entree: €15, kinderen tot 18 jaar/cjp €10 (contant). Meer info op www.beitske-verheij.nl/duo/beethovenserie/

zondag 16 februari

Haal het Doek Maar Op in Theater De Willem
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op zondag 16 februari vanaf 14.30 uur Haal het Doek Maar Op uitgevoerd. In Haal het doek maar op - van Appelscha tot Zierikzee staan populaire Nederlandstalige nummers uit met name de jaren zestig en zeventig centraal. Zangeres Lonneke Rimini (Mariska van Kolck) en conferencier Rolf Molenaar (Tony Neef) 'ontmoeten' elkaar na lange tijd weer op een begrafenis en gaan terug in de tijd. En toch ook weer niet. In een weemoedige schets volgen we een groepje schnabbelartiesten die gezamenlijk door het land trekken, van feestzaal naar buurthuis. En uiteindelijk naar de televisiestudio's. We zijn getuige van de dingen die voorbij gaan, dromen die bedrog zijn, eindeloze busritten, onderlinge confrontaties, top en flop. Soms lijkt het heel even of we de personages kennen, al was het maar door de liedjes die ze brengen, want er komen meer dan veertig Nederlandstalige evergreens voorbij. Entree: €35,-/€33,50,-. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.

Themadienst Ichthuskerk over hoop en vrijheid
17:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. In de Ichthuskerk aan het Scheldeplein 2 in Alblasserdam wordt op zondag 16 februari vanaf 17.00 uur een themadienst gehouden over hoop en vrijheid. Gastspreker Ruben Vlot van van IJM, International Justice Mission (een organisatie die opkomt voor de rechten van onderdrukten in de wereld van o.a. slavernij en seksuele uitbuiting), zal het thema uitwerken. Vocalgroep Change verleent muzikale medewerking. Er is oppas aanwezig.

dinsdag 18 februari

Gezellige inloopochtend
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 wordt op dinsdag 18 februari van 10.00 tot 12.30 uur een gezellige inloopochtend gehouden met een spelletje of een praatje met koffie, thee en creatief handwerken. Voor meer informatie: www.huisvandewaard.nl.

woensdag 19 februari

Handwerkcafé
09.30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek. In de bibliotheek aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 19 februari van 09.30 tot 11.45 uur weer handwerkcafé gehouden. Op een ontspannen, creatieve manier werken bezoekers aan een meegebracht handwerk of leren iets nieuws. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of iets wil uitproberen. Voor meer informatie: www.huisvandewaard.nl.