Klipperstars met moeite langs DAS uit Delft

nieuw-lekkerland • De 'Jaleco formatie' mocht afgelopen zaterdag voor de derde keer dit seizoen aantreden tegen DAS uit Delft. De twee eerdere confrontaties werden gewonnen met 62-63 (uit) en 75-56 (thuis). Het U22 team van Klipperstars speelt een anderhalve competitie waardoor het iedere tegenstander drie keer tegenkomt. Ook de derde confrontatie werd in winst omgezet, maar het ging wel moeizaam.

Het eerste kwart moesten de Lekkerlanders nog even wakker worden. In het tweede kwart was Klipperstars veel scherper. Halverwege het derde kwart oogde DAS wat vermoeid en bouwde Klipperstars langzaam maar zeker een kleine voorsprong op. Van 54-49 liep Klipperstars uit naar 62-50 aan het begin van het 4e kwart. Nog steeds verliepen de aanvallen van de Lekkerlanders niet heel soepel maar DAS was niet bij machten om Klipperstars pijn te doen en miste zelf veel. Het was echter de nummer 10 van DAS die eigenhandig z'n team weer in de wedstrijd schoot. Met 12 punten in de laatste minuten was het zowaar met een minuut te spelen weer een spannende wedstrijd. DAS moes echter fouten maken om de tijd te stoppen. Klipperstars kreeg hierdoor in korte tijd 4 vrijeworpen en was koelbloedig vanaf die lijn. Het resultaat een 68-64 eindstand in het voordeel van Klipperstars.

Over anderhalve week treedt Klipperstars aan tegen Zoebas in Zoetermeer.