Papendrecht baalt van late remise

papendrecht • Toen Nick Kamerling Papendrecht in de 86e minuut op 2-1 had gezet tegen Nivo Sparta leek een driepunter in de knip voor eersteklasser Papendrecht. In blessuretijd echter wisten de gasten er tóch nog een goaltje in te prikken. De giftige pijlen van diverse Papendrechters richtte zich daarna op de scheidsrechter, die in hun ogen te lang had laten doorspelen. Na het optrekken van de 'rookwolken' was Papendrecht vier gele kaarten rijker en moest het de 2-2 eindstand accepteren. Het was Justin Beemsterboer die de score in de 23 minuut opende. Tien minuten later bracht Bart Goesten Nivo Sparta op 1-1. Ook na de pauze viel er voor het publiek te genieten van een lekkere match. Het leek nóg leuker te worden voor de Papendrecht-fans na de late goal van Nick Kamerling. Tot de domper kwam... .


Sterk Drechtstreek dendert vrolijk door

heukelum • "Het beste Drechtstreek dat ik onder mijn leiding heb zien spelen", noemde trainer Bart Toom het optreden van zijn manschappen bij Heukelum. "Het werd uiteindelijk slechts 0-3 waar 0-7 gemakkelijk had gekund.We voetballen al weken goed, maar dit was echt tóp!" Toom had het tactisch prima voor elkaar door Tim Groffen zich te laten vastbijten in Heukelum-goalgetter Van Putten. "Hij liet hem geen centimeter ruimte", gniffelde de coach.
Drechtstreek kwam nog voor rust op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Ties van Aggelen en Mart Wielaart. Ook Thijs den Dunnen kreeg de gelegenheid te scoren, maar de afrondende scherpte ontbrak. Na de pauze was het opnieuw Ties van Aggelen die doeltreffend toe sloeg: 0-3. "Als we zo blijven voetballen, hoeven we geen wedstrijd meer te verliezen", vond Toom.


De Zwerver pakt de punten bij SVS

capelle aan den ijssel • Glenn Weijts en Guido Luiten mochten zich laten bejubelen vanwege hun goals namens De Zwerver uit bij SVS. De Kinderdijkers speelden een prima eerste helft waar in ze op voorsprong kwamen. Na de pauze drong de Capelse thuisclub stevig aan, maar verder dan de 'zestien' liet De Zwerver ze niet komen. Uiteindelijk was Guido Luiten die op de counter toesloeg na een slimme assist van zijn aanvalskompaan Glenn Weijts.


De Zwerver volgend seizoen niet door met De Raad

kinderdijk • Michel de Raad zal De Zwerver na het seizoen verlaten. De oefenmeester nam het roer over na het vertrek van Edward Knook en is volop bezig om de Kinderdijkers ervan te behoeden dat ze uit de tweede klasse worden geknikkerd. Op de Facebookpagina van de club laat de trainer weten dat hij als interim-trainer impopulaire maatregelen moest nemen, maar dat hij verwacht dat hiermee zeker progressie zal worden geboekt: "Als interim-trainer heb ik noodzakelijke impopulaire maatregelen moeten nemen. Daar zitten natuurlijk de nodige hindernissen bij welke nog niet helemaal overwonnen zijn. Maar als we op de ingeslagen weg doorgaan zal dit ongetwijfeld leiden tot progressie en de nodige punten om De Zwerver in de tweede klasse te houden. Een unieke gelegenheid voor een andere trainer om met een schone lei bij deze mooie club in te stappen."