Computercursussen in 't Waellant

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit 's Stichting wil in het komende voorjaar samen met Seniorweb opnieuw een aantal computercursussen voor senioren organiseren.

Nieuw is de mogelijkheid om nog vóór de vakantie te leren om vakantiefoto's van fotocamera/smartphone te verplaatsen naar PC/Laptop/tablet en eventueel op te slaan op een USB-stick/CD/DVD. Belangstellenden om mee te doen kunnen dit vóór eind februari doorgeven aan de balie in het Waellant of bellen met 0184-689360, tijdens kantooruren van 09:00 tot 12:00 uur. Bij voldoende interesse zal hiervoor in het Waellant een cursus/workshop van minimaal twee dagdelen van elk tweëenhalf uur worden verzorgd. Tevens bestaat ook weer de mogelijkheid op te geven voor de beginnerscursus Windows 10, de Opfriscursus en Internet/E-mail voor gevorderden.


School-Kerkweken in Alblasserdam

alblasserdam • Van 3 tot en met 14 februari zijn de scholen De Schalm, Het Kompas en De Twijn aan het werk over het thema: Daniël, vertrouw op God, Hij hoort je wel.

Dit thema is uitgekozen in samenwerking met de Ontmoetingskerk, de Grote Kerk, de Ichthuskerk, de Havenkerk, de Levensbron, de Elthetokerk, de Jozuagemeente en de Christelijk Gereformeerde Kerk. In deze weken horen de kinderen de verschillende verhalen over Daniël, verwerken zij dit in verschillende activiteiten en er zullen liederen worden gezongen rondom dit thema. De groepen 1 t/m 5 ontvangen bezoek van één van de voorgangers in de klas. De groepen 6 t/m 8 brengen een bezoek aan één van de kerken. Op zondag 16 februari zal er een afsluitende dienst worden gehouden in de diverse kerken: Ontmoetingskerk, Grote Kerk, Ichthuskerk, Havenkerk (09.30 uur) Jozuagemeente (10.00 uur) Levensbron (09.00 uur) en de Chr.Ger.Kerk (16.30 uur). Omdat alle scholen een ontwikkeling hebben doorgemaakt van basisschool naar Kindcentrum zal er ook dit jaar weer een speciale dienst zijn voor de allerjongsten. Ds.H.Radstake zal in de Elthetokerk een dienst houden voor de kinderen van 0 tot en met 4 jaar (10.00 uur).


Scratchdag 'The Crucifixion'

papendrecht • Het Christelijk Krimpens Mannenkoor en het Christelijk Gemengd Koor Asaf nodigen zangliefhebbers uit voor een scratchdag op zaterdag 11 april.

Op het programma staat het prachtige oratorium 'The Crucifixion' van de Engelse componist John Stainer. Locatie is de Bethlehemkerk te Papendrecht. Zangliefhebbers die de 'The Crucifixion' eerder hebben gezongen worden van harte uitgenodigd. De partituur kan eventueel geleend worden bij Asaf, indien gewenst kan men dit bij opgave vermelden.
De scratch begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. 's Avonds, aanvang 20.00 uur, wordt het oratorium uitgevoerd door beide genoemde koren, aangevuld met de deelnemers aan de scratch. Verdere medewerking verlenen Arco Mandemaker (tenor), Joost Schouten (bariton), Severin van Dijk (dwarsfluit), Jolanda den Houter (hobo) en Arie van der Vlist (orgel). Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans van Blijderveen. Deelname kost 20 euro (inclusief consumpties). Aanmelden kan tot 1 maart bij asafpapendrecht@gmail.com.