Vocal Group Lava zoekt alten

regio/poortugaal • Vocal Group Lava uit Poortugaal, met leden ook uit deze regio, houdt op vrijdag 21 februari vanaf 19.30 uur een open repetitie, waarvoor met name alten worden uitgenodigd. De bijeenkomst wordt gehouden in De Brinkhoeve aan de Kerkstraat 12 in Poortugaal. Aanmelden kan via: info@vocalgrouplava.nl.


Zoete inval voor mantelzorgers

papendrecht • Sterk Papendrecht verzorgt op vrijdag 21 februari van 10.00 tot 12.00 uur een zoete inval voor mantelzorgers. Dit gebeurt in de locatie aan de Veerweg 127 in Papendrecht. Onder het genot van een kopje koffie en lekkers kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en kennis maken met de mantelzorgconsulenten van Sterk Papendrecht. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741.


Positieve eerste resultaten van Alblasserdam Beweegt

alblasserdam • Circa anderhalf jaar loopt het project Alblasserdam Beweegt, waarbij inwoners vanuit een zorgverlener worden doorgestuurd naar passend beweegaanbod. Alblasserdam Beweegt helpt volwassenen en ouderen die meer willen bewegen.
"Goede gezondheid, lekkerder in je vel zitten en zowel fysiek als mentaal vooruit gaan. Dat zijn een aantal resultaten die voortkomen uit Alblasserdam Beweegt", aldus een van de organisatoren. "De eerste resultaten zijn erg positief! Mensen geven aan minder stijfheid te ervaren, zich fysiek sterker te voelen en sneller te herstellen na inspanning. Daarnaast voelen ze zich vrolijker, slapen beter en zitten lekkerder in hun vel. De meeste deelnemers hebben de intentie om na twaalf weken gewoon door te gaan." Alblasserdam Beweegt is een samenwerking tussen het ABC-team, Steunpunt KOEL en Stichting Welzijn Alblasserdam. De kracht van Alblasserdam beweegt is dat er korte lijntjes zijn tussen de beweegcoach, de beweegaanbieder en de zorgverlener/huisarts. Zo wordt met elkaar gewerkt aan gezonde inwoners. Het project gaat in ieder geval nog door tot september dit jaar. Bij succes zal het project voortgezet worden. Wie meer zou willen bewegen ten gunste van de fysieke of mentale gesteldheid, kan dat laten weten aan een fysiotherapeut, ergotherapeut, oefentherapeut Cesar, huisarts, POH of wijkverpleegkundige in Alblasserdam. Direct contact opnemen met Laurens Barnhoorn kan ook via lv.barnhoorn@alblasserdam.nl of 06-40963206.