donderdag 23 januari

Inloop met sjoelwedstrijd en maaltijd
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 23 januari van 13.30 tot 16.30 uur een inloop gehouden met een sjoelwedstrijd Van 16.30 tot 19.00 uur gaat men lekker samen eten (koken): twee gangen voor 3 euro. Opgeven kan tot 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

Johan Derksen in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Televisie orakel Johan Derksen komt dit seizoen met zijn derde programma The Sound of The Blues & Americana. Op donderdag 23 januari treedt hij vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Deze keer wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen twee Amerikaanse artiesten naar Nederland: Malford Milligan (Greg Koch Band) uit Austin en Di Reed (Stevie Wonder) uit Houston. Om de sound van de blues en americana eer aan te doen, heeft Derksen de beste vocalisten en muzikanten gemobiliseerd voor zijn nieuwe programma. Naast Milligan en Reed spelen onder andere Sean Webster, Erwin Java, Hilde Vos, Fokke de Jong (Normaal) en Phil Bee. De blues en de americana sound schurken in dit programma voortdurend tegen elkaar aan. Verwacht weergaloze gitaarsolo's, rauwe blues songs en de authentieke americana sound zoals alleen deze rasartiesten kunnen brengen. Een magische muziekavond. Entree: €25,-/€23,50. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of kom langs aan de kassa.

vrijdag 24 januari

Lezing over astronomie
20:00, Papendrecht, Matenaweg 1. Bij de Christiaan Huygensvereniging aan de Matenaweg 1 in Papendrecht wordt op vrijdag, 24 januari een lezing gegeven over astronomie. De zaal is open om 19:30 uur en de lezing begint om 20:00 uur. De lezing wordt verzorgd door Mark Bentum, hoogleraar Radio Science aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast is hij werkzaam bij ASTRON in Dwingeloo. Hij werkt aan nieuwe technieken en nieuwe radiotelescopen op lage waarneemfrequenties; is actief binnen het nieuwe instrumentatieprogramma van de Square Kilometer Array en is daarnaast een enthousiaste docent op het gebied van Electromagnetisme en draadloze communicatie. In de lezing zal het OLFAR-project gepresenteerd worden, zowel de technische aspecten, als ook de wetenschappelijke mogelijkheden. Voor meer informatie: www.verenigingchristiaanhuygens.nl.

zaterdag 25 januari

Pepijn Gunneweg met The Great Wonder
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Pepijn Gunneweg treedt op zaterdag 25 januari vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht met zijn programma The Great Wonder. Een kleine man op zoek naar het grote wonder, dat is Pepijn Gunneweg in zijn eerste solo show The Great Wonder. 16 jaar lang maakte Pepijn Gunneweg deel uit van de Ashton Brothers, nu staat hij met zijn muzikale Freaks op het podium. Hij gaat door waar hij ooit is gestopt met acts die al jaren zijn hoofd op hol brachten. Hij laat graag een wereld zien die eigenlijk niet bestaat. Entree: €26,-/€24,50. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of kom langs aan de kassa.

Peaky Blinders bij Biggelmee
20:30, Alblasserdam, Wapen van Alblasserdam. Biggelmee presenteert op zaterdagavond 25 januari in Het Wapen van Alblasserdam een optreden van Peaky Blinders. Dit wordt weer een feest geheel in stijl van deze populaire serie, waarbij uiteraard weer iedereen in Peaky Blinders stijl wordt verwacht. Peaky Blinders is een ruwe misdaadserie die draait om de gebroeders Shelby en speelt zich af in de jaren 20 en 30 van Birmingham. De Peaky Blinders maken de straten van de Engelse stad onveilig en laten zich kenmerken door hun 'flatcaps' met ingenaaide scheermesjes. De manier waarop historie en fictie in beeld worden gebracht in combinatie met de muziek levert stijlvolle beelden op en een geweldige sfeer. Inmiddels zijn er alweer twee delen uitgebracht Deze avond met live performance kan iedereen met de voetjes van de vloer. De zaal gaat open om 20:30 uur. Leden betalen 5 euro entree en niet-leden 10 euro. Vooraf reserveren kan via www.biggelmee-vzt.nl/reserveren. Ticketverkoop loopt ook via het Wapen van Alblasserdam.

zondag 26 januari

Eén voor één dienst over verwachtingen en verlangens
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt op zondag 26 januari vanaf 12.59 uur weer een één voor één dienst gehouden. Ditmaal staan ieders verwachtingen, verlangens, idealen en hoop voor dit jaar centraal. Ook de plaats van God daarin wordt besproken door dominee Stoffer Otten. Het zingen wordt begeleid door de muzikale familie Los uit Dordrecht.

Bemoedigingsdienst VBG Papendrecht
19:00, Papendrecht, Gebouw VBG. Bij de Vrije Baptisten Gemeente (VBG) aan de Poldermolen 7 in Papendrecht wordt op zondagavond 26 januari een bemoedigingsdienst gehouden. Het is een dienst van een uur met veel muziek en zang. Deze keer een praise-editie met als thema 'Ik zing en juich'. Iedereen is van harte welkom. De zaal is open om 18:45 uur. Aanvang dienst: 19:00 uur. Er is geen kinderoppas.

dinsdag 28 januari

Inloop
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op dinsdag 28 januari van 10.00 tot 12.30 uur een gezellige inloopochtend gehouden met een spelletje of een praatje met koffie en thee. Van 10.00 tot 13.00 uur is ook het Repair Café open in Pand 83. Info bij Kees Verbaan via 06-53335812.

donderdag 30 januari

Inloop
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In het Huis van de Waard in Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 30 januari van 13.30 tot 16.30 uur inloop gehouden met iets creatiefs, spelletje of praatje met koffie, thee (0,30 ct per drankje). Info: www.huisvandewaard.nl.

Goodbye, Norma Jeane in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht wordt op donderdag 30 januari vanaf 20.15 uur de musical Goodbye, Norma Jeane uitgevoerd. Wat gebeurde op 5 augustus 1962? Die dag stierf Marilyn Monroe, een wereldberoemd sekssymbool. Maar is dat wel zo? In 1984 belt Henri Mortenson, een jonge journalist, ergens in Europa aan. De vrouw die open doet stelt zich voor als Jane Edwards, maar Mortenson weet: dit is Norma Jeane Baker, ofwel Marilyn Monroe. Bang dat haar geheim bekend zal worden, laat ze hem binnen en probeert van alles om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren. Goodbye Norma Jeane is een prachtige musical, gespeeld door Brigitte Heitzer (Evita), Ellen Pieters (Op Hoop Van Zegen) en Soy Kroon (Vamos, Goede Tijden). Entree bedraagt €28,-/€26,50. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.

vrijdag 31 januari

Knock-Out Comedy Crew in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht voert de Knock-Out Comedy Crew op vrijdag 31 januari vanaf 20.15 uur 'Nee, Wij Zijn Geen Boyband' uit. Omdat veel mensen dat denken hebben de mannen van Knock Out Comedy Crew hun programma maar zo genoemd: Nee, Wij Zijn Geen Boyband. Entree bedraagt €14,-/€12,50. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.

zaterdag 1 februari

Anouk van Nes met Opvliegers 5: Op Safari
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht wordt op zaterdag 1 februari Opvliegers 5: Op Safari uitgevoerd. Opvliegers 5: Op Safari is het vijfde deel in de succesvolle reeks vriendinnencomedy's. Dit keer maken de vriendinnen Zuid-Afrika onveilig. The Big 4 gaat op zoek naar The Big 5. Loes (Rian Gerritsen), Joke (Anouk van Nes), Shirley (Joanne Telesford) en Moniek (Sandra Mattie) verliezen zich in safari's, wijn proeven en bloedhete overnachtingen in een tent. Kortom: een échte vriendinnencomedy over de fase (met alle ongemakken die daarbij horen) waar een dame liever niet over spreekt, maar waar toch onbedaarlijk om gelachen kan worden Entree bedraagt €25,-/€23,50. Tickets zijn te koop via www.theaterdewillem.nl, telefonisch via 078-6158226 of aan de kassa.