Prijsvraag over begraafplaatsen in Molenlanden

molenlanden • Molenlanden telt tientallen begraafplaatsen met elk een eigen historie en karakter. Op sommige begraafplaatsen vind je historische grafmonumenten uit de negentiende eeuw of oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Sommige begraafplaatsen vallen op door een fraaie smeedijzeren poort of een mooie aula. Er zijn grote verschillen qua ligging en omvang. Maar het meest bepalend zijn natuurlijk de mensen die er begraven liggen en die voortleven in herinneringen, ook al zijn hun ingebeitelde namen op de grafmonumenten onleesbaar geworden.
In de afgelopen weken zijn medewerkers van Amarantha Uitvaartzorg zelf op pad geweest en hebben foto's gemaakt van begraafplaatsen in de volgende dorpen: Bleskensgraaf, Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Goudriaan, Hoornaar, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Noordeloos, Ottoland, Oud-Alblas en Schelluinen. Volgende week staat in deze krant een prijsvraag hierover. Deelnemers kunnen de nummers 1 tot en met 11 op een rijtje met de bijbehorende begraafplaats. Onder de goede inzendingen worden drie VVV-bonnen van 50 euro verloot. Inzendingen kunnen tot uiterlijk 1 maart opgestuur worden per e-mail naar info@amaranthauitvaartzorg.nl of per post naar Dam 15, 4241 BL Arkel. Ook het contactformulier op de website kan worden gebruikt: www.amaranthauitvaartzorg.nl.


Voorlichting over Tinnitus

dordrecht • Stichting Hoormij (NVVS) van de afdeling Rotterdam organiseert op woensdag 5 februari in samenwerking met het Albert Schweitzerziekenhuis een speciale voorlichting over Tinnitus.

Mensen met Tinnitus horen geluiden zoals ruisen, piepen of fluiten, hoog of laag, hard of zacht, combinaties van geluiden, vaak onafgebroken zonder dat er een geluidsbron aanwezig is. Behalve zijzelf kan niemand deze geluiden waarnemen. Tijdens het programma gaan Peter Krauweel (ervaringsdeskundige), Kevin Buijssen (KNO -arts) en Olav Wagenaar (klinisch neuropsycholoog) in op oorzaken van tinnitus, de impact daarvan op het dagelijks functioneren en welke methoden er zijn om met die 'herrie' om te gaan. De bijeenkomst wordt gehouden in het Albert Schweitzerziekenhuis en duurt van 19:30 tot 21:30 uur. Toegang: gratis, vanaf 19.00 uur zaal open. Aanmelden (verplicht) kan via www.asz.nl/agenda. Voor meer informatie: peter@krauweel.nl. Er is een schrijftolk en er is ringleiding aanwezig.


'Dirk van der Borg heeft uitstekend werk verricht'

molenlanden • Bij de installatie van Theo Segers als burgemeester van Molenlanden zwaaide commissaris van de koning Jaap Smit de vertrekkende Dirk van der Borg veel lof toe. "In het eerste jaar van het bestaan van Molenlanden heeft u uitstekend werk gedaan", zei Smit, die bij bij het afscheid van Van der Borg niet aanwezig kon zijn. "Vanaf 2006 heeft u in de Alblasserwaard een bestuurlijke hoofdrol gespeeld. Ondanks twee fusies bent u geliefd gebleven; dat is slechts weinigen gegeven." Veel inwoners hadden Dirk van der Borg ook graag als kroonbenoemde burgemeester van Molenlanden gezien. Jaap Smit: "Maar het is dapper en moedig dat u heeft gezegd: 'Nu is het tijd voor een ander'."