Toezichthouders

In de Klaroen van 15 januari stond een brief van mevrouw Buizert over vuurwerkoverlast. Zij vroeg zich af waar het toezicht was. Ik kan de vraag voor haar beantwoorden. Op 31 december 's morgens om ongeveer 11.00 uur stonden twee toezichthouders in de Da Costastraat te midden van het knallend vuurwerk een bonnetje uit te schrijven voor iemand die zijn auto met twee wielen circa 50 cm op de stoep had geparkeerd. Hier parkeren mag niet, maar geeft nauwelijks overlast. Blijkbaar zijn de toezichthouders er niet om ergerlijke overlast te voorkomen, maar om regeltjes tot op de letter te handhaven. De mate van overlast doet hier kennelijk niet ter zake. Jammer, dit was een gemiste kans om begrip en draagvlak voor de toezichthouders te creëren.

L.W. Punt, Alblasserdam

'Subsidiebeleid graag wat simpeler'

molenlanden • Het opstellen van een subsidie- en accommodatiebeleid voor Molenlanden wordt een 'enorme kluif', daar zijn gemeenteraad en college het over eens.

De eerste aanzet komt op een deel van de raad tamelijk ingewikkeld over. "Maak het wat simpeler, ga verenigingen niet ontmoedigen", gaf Corné Egas het college mee. "We pakken die handschoen graag op", beloofde verantwoordelijk wethouder Bram Visser. Harmonisatie zal niet altijd meevallen, verwacht Egas. Als voorbeeld noemde hij de voetbalclubs, die in het voormalige Giessenlanden zijn verzelfstandigd, in tegenstelling tot in het voormalige Molenwaard. "En dat is niet makkelijk door één wasstraat te halen." Ook Paul Verschoor (Progressief Molenlanden) kon de effecten van de notitie nog niet goed overzien. "We willen als raad kunnen ingrijpen als er onbillijkheid dreigt te ontstaan." Ad van Rees (CDA) bestempelde de voorgenomen aanpak als 'te generiek'.
Het subsidiebeleid komt als bespreekstuk terug in de raadsvergadering van 28 januari.