Kinderdijk ten onder tegen Fortis

alblasserdam • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben in het afgelopen weekend met 24-19 verloren van Fortis. Om voor het eerst de koppositie in de 1e klasse te bemachtigen, moest er gewonnen worden van Fortis. Kinderdijk begon erg matig aan de wedstrijd. Door teveel fouten en het goede spel van Fortis stonden zij na ongeveer 15 minuten gespeeld te hebben al met 9-3 achter. In het tweede deel van de eerste helft kon Kinderdijk de schade iets wat beperken, maar Fortis bleef scherp schieten. Kinderdijk kwam de kleedkamer goed uit, maar kwam niet dichterbij dan een verschil van 3 punten. Uiteindelijk werd het 24-19 voor Fortis. Na deze wedstrijd staat Fortis bovenaan met 10 punten en volgen Kinderdijk en Merwede met 8 punten.

Klipperstars maakt het koploper lastig

nieuw-lekkerland • De U22 'Jaleco formatie' van Klipperstars moest voor het eerst in 2020 aantreden in en tegen Almere. De Almere Pioneers stonden tot nu toe op een eerste plek en stonden daar zonder een nederlaag te hebben geleden. Er stond dus een lastige klus te wachten. Klipperstars verloor met 68-57 maar kon Almere met opgeheven hoofd verlaten. Klipperstars begon scherp aan de wedstrijd en pakte brutaal de voorsprong met 6-9. Daarna kwam Almere iets beter in de wedstrijd en deed Klipperstars vooral pijn in de snelle omschakeling. Klipperstars kon lang in de buurt blijven, maar kon nooit echt aanhaken bij de koploper. Almere was echter niet van plan om zijn ongeslagen status in te leveren en komt nu op 12 uit 12 in wedstrijden gespeeld en gewonnen. Klipperstars komt op 7 gewonnen 5 verloren en staat nu op een gedeelde derde plek.

Gelijkspel DES'72

papendrecht • Drechtsteden heren 1, die spelen in het samenwerkingsverband van DES'72 met Saturnus '72 en Conventus, speelden een lastige thuiswedstrijd tegen Gemini, die bij aanvang van de wedstrijd 6 punten meer hadden. Drechtsteden speelde een prima wedstrijd, maar vergat op de juiste momenten toe te slaan. Door een terechte penalty voor Gemini werd het 28-28 in de laatste minuut.