Crea Club bij Suppord

papendrecht • Vanaf woensdag 22 januari organiseert het jeugd- en jongerenwerk van Suppord weer elke maand een Crea Club voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Op de locatie aan de Boeieraak 1 zijn de kinderen welkom om tussen 14.00 en 16.00 uur te komen knutselen. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding van het Familiehuis. Deelname is gratis (en de gemaakte spulletjes gaan natuurlijk mee naar huis). Tot aan de zomer van 2020 staan de volgende Crea-club's gepland: 19 februari, 18 maart, 22 april en 20 mei. Voor meer informatie: www.suppord.nl.


Alzheimer Café

papendrecht • In de Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht wordt op donderdag 30 januari vanaf 19.30 uur een Alzheimer Café gehouden. Gastspreker Wenny van der Hee zal ingaan op het de vraag wat dementie is. De avond is interactief, er is veel ruimte voor het stellen van vragen aan de spreker en aan elkaar. Inloop is vanaf 19.00 uur. Meer informatie: Sjarda Joemai of Suzanne van Rekom via sjarda.joemai@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741. Toegang is gratis.


Werkgroep tegen huiselijk geweld zoekt deskundigen

regio • De Werkgroep Transitie Hulpverlening Huiselijk Geweld- THHG zoekt ervaringsdeskundigen op het gebied van huiselijk geweld.
Tijdens de Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen is aan wethouder Peter Heijkoop van de gemeente Dordrecht het Manifest Stop geweld tegen vrouwen aangeboden door het Platform Vrouwen Kunnen Alles en de Bella Donna's. Dit heeft ertoe geleid dat een aantal ervaringsdeskundigen op het gebied van huiselijk geweld met elkaar in contact is gekomen en de Werkgroep Transitie Hulpverlening Huiselijk Geweld-THHG hebben gevormd. Men heeft de indruk dat het voorkomen van huiselijk geweld beter en anders kan in veel gevallen en het doel is om dat als serieuze gesprekspartner met overheden en hulpverlening aan te kaarten. De werkgroep is nu nog op zoek naar meer ervaringsdeskundigen die hieraan bij willen dragen vanuit hun eigen expertise. Ervaringsdeskundigen die in de volgende gemeenten wonen; Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik Ido Ambacht, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht, Vijfheerenlanden en Zwijndrecht zijn bijzonder welkom om de Werkgroep THHG te versterken. Voor contact of om kennis te maken kan er een mail gestuurd worden naar infothhg@gmail.com.


Eerste 'IC Café' voor ex-patiënten

dordrecht • Patiënten die soms na jaren nog hinder ondervinden van een opname op de Intensive Care (IC) zijn op donderdag 20 februari welkom tijdens het eerste IC-Café in de Drechtsteden. Dit is een informatie- en lotgenotenbijeenkomst, georganiseerd door de patiëntenvereniging IC Connect en de IC van het Albert Schweitzer ziekenhuis. "We willen herkenning, erkenning en indien nodig ook hulp bieden bij de vele restverschijnselen waar patiënten mee kunnen kampen", aldus voorzitter van het IC Café en IC-verpleegkundige Barbara Ripzaad. Aanmelden voor deze avond, vanaf 19.00 uur in De Crabbehoeve in Dordrecht, wordt op prijs gesteld en kan via www.asz.nl/agenda (kijk in de lijst bij 20 februari).