Tuinafval niet meer in een container

Beste mensen,

Wat is dat nou weer? Wordt er van ons geld, de inwoners van Papendrecht, een zeer TE luxe afvalstortstation gebouwd, mag je als inwoner niet meer je tuinafval/snoeihout in een container aanbieden.
Dit mag niet meer sinds 1 januari 2020 maar een melding daarvan geven is teveel, sta je daar met je volle container en kan je weer terug.
Nee bedrijven met bedrijfsafval, die niet meer betalen per gewicht, kunnen en mogen hun bouwvuil, tuinvuil en overige vuil wel gewoon storten op dit luxe afvalstation.
Ik mag wel datzelfde tuinvuil/snoeihout in mijn privé auto laden en komen storten.
Dit is toch van de gekken. Weet u wat ik in het vervolg ga doen, mijn tuinafval gewoon in de grijze container stoppen dan wordt het wel afgevoerd of gewoon ergens illegaal dumpen, en ik stop dan ook maar gelijk met het gescheiden verzamelen van het overige vuil want dat wordt toch ook maar gedemotiveerd door deze regelgeving van HVC.
Ik was samen met de gemeente Papendrecht gestart met het gescheiden verzamelen maar ga er maar mee stoppen, met deze demotivatie heeft het toch geen zin meer. En volgend jaar zullen wij inwoners van Papendrecht wel weer een kostenverhoging voor het huisvuil op ons bord krijgen omdat het station te veel bedrijfsvuil krijgt aangeboden en dit niet goed gescheiden is af te voeren.

Een voor vuilafvoer betalende inwoner van Papendrecht.

B. Kruis


Nominaties voor Bruidsfoto Award

regio • Zes fotografen uit de regio zijn genomineerd voor een van de Bruidsfoto Awards. Voor meer informatie; zie artikel links onder deze foto. De prijs, met verschillende categorieën, is in het leven geroepen door Bruid & Bruidegom Magazine.

Jane Fotografie uit Alblasserdam, Gertenbach Fotografie uit Papendrecht, Tessa Bruggink Fotografie uit Dordrecht, Hezter Fotografie uit Zwijndrecht, Sarina Dekker Photography uit Werkendam en Marilyn Fotografie uit Hardinxveld-Giessendam maken kans op een award. Jane Fotografie uit Alblasserdam en Gertenbach Fotografie uit Papendrecht zijn zelfs twee keer genomineerd. Gertenbach viel tijdens een eerdere editie al in de prijzen met een van zijn foto's. De foto op deze pagina is van Janneke Kooiman-Brand uit Alblasserdam. Zij is met deze foto genomineerd in de categorie Bruidskinderen.
In totaal zijn er acht categorieën. Via de website voor de Bruidsfoto Awards kunnen mensen hun stem uitbrengen. Stemmen op jouw favoriete foto's kan tot 1 mei. Vervolgens worden op 11 mei de winnaars bekendgemaakt. De prijzen worden voor de zestiende keer uitgereikt. Stemmen kan op www.bruidsfotoaward.nl.