Aangepaste kerkdienst

papendrecht • Op zondag 26 januari wordt er weer een aangepaste kerkdienst gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze keer is het in de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht. De dienst begint om 10.00 uur.

Het thema van deze dienst is 'Jezus hoort elk mens'. De voorganger is ds. Birke Rapp. Medewerking wordt verleend door Het Singelkoor uit Dordrecht onder leiding van Miriam Lindemans. Na de dienst drinken bezoekers met elkaar een kopje koffie of thee of een glaasje fris. Wie niet op eigen gelegenheid kan komen of vragen heeft over de dienst, kan contact opnemen met Hilde Kleine Rammelkamp via 078-6411771.


Interkerkelijke vrouwenochtend

alblasserdam • Woensdagmorgen 22 januari zal in de Havenkerk aan de Ieplaan in Alblasserdam de zeventiende Interkerkelijke Vrouwenochtend (IVO) gehouden worden.
De spreekster is Marianne Grandia uit Woudrichem. Marianne is schrijfster van verschillende boeken en heeft een column verzorgd in het blad Eva. Meer informatie over haar werk en haar achtergrond staat op haar website. Het onderwerp van deze ochtend is: 'Een lichtend licht?!'. Een vrouwenensemble verzorgt het muzikale gedeelte. In de pauze is er gratis koffie met iets lekkers en is er voldoende tijd om de diverse kraampjes te bezoeken. Via de kerkomroep kan thuis mee geluisterd worden. Het is ook mogelijk om een CD opname te bestellen. Kosten daarvan zijn 5 euro. Deze ochtend wordt voorbereid door vertegenwoordigsters uit zes verschillende kerk- en geloofsgenootschappen in Alblasserdam.


Careyn Jeugd en Gezin heet vanaf nu Jong JGZ

regio • Per 1 januari 2020 voert Careyn Jeugd en Gezin de jeugdgezondheidszorg binnen de regio's Zuid-Holland Zuid en Breda uit onder de nieuwe naam Jong JGZ.

Careyn is sinds 2012 verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) in Dordrecht, Hoeksche Waard en Breda. Na een Europees aanbestedingstraject in Zuid-Holland Zuid heeft Careyn de JGZ per 2020 overgenomen van Rivas voor de gemeenten Alblasserdam, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Alle JGZ-medewerkers van Rivas zijn nu in dienst bij Jong JGZ.
Met het samenbrengen van medewerkers uit twee organisaties en het verkrijgen van een groter werkgebied is besloten de zorg te gaan uitvoeren onder de nieuwe naam 'Jong JGZ'. Manon Arts, Directeur Jong JGZ: "Hiermee willen we als organisatie duidelijker laten zien wie we zijn en waar we voor staan. Jong JGZ beweegt mee met alle maatschappelijke ontwikkelingen. Preventie, positieve gezondheid, eigen regie, maatwerk en een goede samenwerking met netwerkpartners binnen de zorg, scholen en gemeenten staan in onze dienstverlening centraal. We kijken er naar uit om samen met onze partners in het veld een mooi resultaat te bewerkstelligen voor alle kinderen en jongeren in ons werkgebied. " Jong JGZ blijft onderdeel van Careyn.
Jeugdgezondheidszorg betreft alle preventieve zorg voor kinderen en jongeren van -9 maanden tot 18 jaar en hun ouders.