Boekwinkel Sjaloom sluit haar deuren

papendrecht • Christelijke boekwinkel Sjaloom op winkelcentrum De Meent in Papendrecht is genoodzaakt haar deuren te sluiten. Het bleek niet langer rendabel te zijn om de winkel open te houden. Er wordt volgens de boekwinkel steeds minder gelezen en steeds meer artikelen worden aangekocht via internet. Sjaloom zal op 1 maart definitief sluiten. Tot 8 februari is er een uitverkoop waarbij de korting op boeken kan oplopen tot 40 procent. Op alle bijbels, cadeau-artikelen, kaarten, cd's en dvd's wordt 25 procent korting gegeven.


Baby Drive-In in bibliotheek

alblasserdam • In de bibliotheek van Alblasserdam wordt op woensdag 22 januari van 09.30 tot 11.00 uur weer een Baby Drive-in gehouden. Daarbij zijn alle kinderen van 0 tot en met 2 jaar iedere maand welkom met hun (groot)ouders én de kinderwagen om de leukste nieuwe boekjes te ontdekken en taalontwikkeling te stimuleren door middel van spel, muziek en tijdens de dagelijkse dingen. En dat allemaal knus op schoot.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er van 22 januari tot en met 1 februari nog meer aandacht geschonken aan voorlezen aan baby's, peuters en kleuters. Ook de Baby Drive-in op woensdag 22 januari in Bibliotheek Alblasserdam staat in het teken van dit voorleesfeest. Van 09.30 tot 11.00 uur neemt bibliotheekconsulent Jenny de Mik iedereen mee op avontuur met Moppereend. En de andere boeken uit de Prentenboek TopTien.
Voorafgaand aan de Baby Drive-in is de bijeenkomst Welkom Nieuwe Alblasserdammers. De gemeente Alblasserdam en de Bibliotheek AanZet vinden dat elk kind een goede start verdient. Daarom heten we pasgeboren inwoners op een leuke en gezellige manier welkom. Wethouder Dorien Zandvliet zit vanaf 09.30 uur klaar met een klein cadeautje om nieuwe ouders te feliciteren. Ook ontdekken ze meer over wat Alblasserdam te bieden heeft voor kleintjes.


Half miljoen voor MKB-fonds

drechtsteden • De zeven colleges van de Drechtstedengemeenten stellen 500.000 euro beschikbaar voor het MKB-katalysatorfonds om de innovatiekracht van het regionale bedrijfsleven de komende drie jaar te ondersteunen.

Eind 2019 liep de looptijd van het fonds af. Met een verlenging van de looptijd tot eind 2022 en herbenoeming van de adviescommissie is het voortbestaan van het fonds gewaarborgd.

Het MKB-katalysatorfonds is opgezet om de maritieme en industriële sector in de Drechtsteden te versterken en bedrijven te ondersteunen bij innovaties. Startende ondernemingen en bedrijven in het midden- en klein bedrijf kunnen voor de ontwikkeling van vernieuwende activiteiten of producten een financiële bijdrage aanvragen bij het fonds. Voor deze bedrijven is financiering in de eerste fase van productinnovatie vaak een knelpunt. Ondernemers kunnen bij het fonds aankloppen voor vier typen subsidies: de kennisvoucher, het haalbaarheidsonderzoek, prototyping en de kwartiermaker. Het maximale subsidiebedrag is 40.000 euro; in alle gevallen gaat het om een bijdrage van maximaal 50% van de kosten.

Voor meer informatie: www.mkbkatalysatorfondsdrechtsteden.nl.