donderdag 9 januari

Huis van de Waard met maaltijd
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 9 januari van 13.30 tot 16.30 uur een inloop gehouden. Van 16.30 tot 19.00 uur is er lekker samen eten (koken); drie gangen voor 4 euro. Opgeven kan tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via 06-27281714. Info: www.huisvandewaard.nl.

vrijdag 10 januari

Bingo in Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas, dorpshuis De Beemd. De Bingocommissie Oud-Alblas houdt weer een bingo. Het is de derde avond in een serie van zes. Deelnemers maken kans op allerlei prijzen. Voor de laatste ronde is een grotere waardevolle prijs beschikbaar. De toegang is gratis. Later binnenlopen is mogelijk.

Missieavond Italië in Twinkeltje
20:00, Papendrecht, Twinkeltje. Stichting Traveling Light organiseert op vrijdag 10 januari weer een missieavond in Twinkeltje aan de Korenbloemstraat 20 te Papendrecht. Maria Meier uit Italië is deze keer te gast. Maria runt een christelijke therapeutische woongemeenschap in Toscane: Comunita Brezzano. De woongemeenschap is een plaats waar mensen met psychologische of verslavingsproblemen terecht kunnen. Tijdens deze missieavond zal zij het een en ander vertellen over haar werk aldaar. Inloop met koffie en thee is vanaf 19:30 uur. De avond begint om 20:00 uur. Er zal een collecte worden gehouden voor haar werk in Italië. Voor meer informatie: www.traveling-light.nl.

zaterdag 11 januari

Verzamelbeurs
12:00, Alblasserdam, Landvast. In Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam wordt op zaterdag 11 januari van 12.00 tot 15.00 uur weer een verzamelbeurs gehouden. Deze verzamelbeurs wordt bezocht door verzamelaars van onder meer postzegels, sigarenbanden, ansichtkaarten, speldjes en munten en dergelijke. Maandelijks worden verzamelingen te koop aangeboden afkomstig uit 'zolderopruimingen'. Wie een verzameling wil aanbieden, kan langskomen of contact opnemen met de organisatie via 078-6156814.

Soli Deo Gloria geeft nieuwjaarsconcert
15:30, Alblasserdam, Landvast. Op zaterdag 11 januari 2020 organiseert christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam het Alblasserdamse nieuwjaarsconcert. Dit wordt gedaan in samenwerking met Landvast. Vanaf 15.15 uur is iedereen van harte uitgenodigd om elkaar onder het genot van een door de vereniging aangeboden consumptie elkaar in een ongedwongen en gezellige sfeer te ontmoeten in Landvast. Vanaf 15.30 uur vullen de klanken van het fanfare orkest van Soli Deo Gloria o.l.v. dirigent Jurgen Nab de grote zaal van Landvast. De programmering bestaat dit jaar uit goed in het gehoor liggende muziek voor fanfareorkest en een knipoog naar het Weense Nieuwjaarsconcert. Ook de jeugd van opleidingsorkest Solide is deze middag van de partij. De toegang is gratis en het concert kenmerkt zich door ontmoeting en een gezellige sfeer. Het concert wordt gehouden in de grote zaal van Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam. Jubileumjaar Soli Deo Gloria viert dit jaar het 120-jarig jubileum. Op 20 juni 2020 staat een groot Music & Motion concert gepland in Sporthal Blokweer.

Nieuwjaarsconcert Shaare Zedek Koor
19:30, Alblasserdam, Grote Kerk. Het Shaare Zedek Koor o.l.v. Mark Brandwijk hoopt zaterdag 11 januari het traditionele Nieuwjaarsconcert te geven in de Grote Kerk van Alblasserdam. Het koor zingt met als eerste doel het uitdragen van het evangelie. Het tweede doel is gelden in te zamelen voor het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem. Dit is een pro-life ziekenhuis met weinig tot geen overheidssteun. Het gastkoor deze avond is het Delta Mannen Ensemble o.l.v. Dinant Struik. Arie van der Vlist bespeelt de vleugel en Jan Rozendaal het orgel. Tevens verlenen Kees Alers, fluit en Regina Ederveen, harp hun medewerking. De spreker deze avond is ds. C. Sonnevelt. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. De collecte is voor 100% voor het Shaare Zedek Ziekenhuis. De kerk gaat om 19.00 uur open. Deze avond is ook de nieuwe cd van het Shaare Zedek koor: 'Jahweh is Zijn Naam' te koop voor 15 euro.

Excelsior trapt jubileumjaar af met traditioneel nieuwjaarsconcert
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Het jaar 2020 staat voor muziekvereniging Excelsior Papendrecht in het teken van haar honderdjarig jubileum. Het traditionele nieuwjaarsconcert van het orkest van Excelsior, op zaterdag 11 januari, zal dan ook in het teken staan van dit jubileum. Over het woord 'traditioneel' heeft concertmeester Alex Romijn nog wel wat te zeggen: "Het is een traditioneel concert omdat we jaarlijks een nieuwjaarsconcert geven, maar we garanderen dat het grootser wordt dan ooit." De speciale gast van de avond is niemand minder dan Marco Bakker. Deze internationaal geroemde operazanger zingt al sinds 1965 in opera's en is, evenals Ernst Daniel Smit en Henk Poort, ook één van de drie baritons. Deze avond zal hij de muzikale degens kruisen met het orkest. Ook zal het orkest optreden met twee trombonisten van formaat, Rommert Groenhof en Marijn Migchielsen. Rommert Groenhof is trombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en Marijn Migchielsen is trombonist bij het Ballet Orkest en vaste invaller bij het Concertgebouw Orkest. Het nieuwjaarsconcert is al jaren een traditie en is de feestelijke, muzikale en professionele opening van het nieuwe (jubileum)jaar door het orkest van Excelsior. Het concert vindt plaats in Theater de Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht en wordt gehouden op 11 januari. Aanvang is 20:15 uur. Kaarten zijn te koop via www.excelsiorpapendrecht.nl en www.theaterdewillem.nl, of aan de kassa van Theater De Willem. Meer informatie over Excelsior is te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl.