• Een gezellige dag in een fraaie omgeving, dat wordt de Koekeloere Toertocht.
• Een gezellige dag in een fraaie omgeving, dat wordt de Koekeloere Toertocht. Foto: aangeleverd

Familietoertocht voor Shamajo

Familietoertocht voor Shamajo

regio • Een dag rijplezier over de dijken van Maas en Waal, onderweg lekker eten én een goed doel steunen. Dat kan tijdens de Koekeloere Toertocht. Alleen wannéér is op dit moment niet duidelijk. De geprikte datum van zondag 19 april vervalt, een nieuwe datum volgt.

Lionsclub De Bommelerwaard organiseert de tocht in samenwerking met bistro In Petto aan de Waaldijk in Rossum. Daar zal ook het startpunt zijn. Er worden geen eisen gesteld aan deelnemende voertuigen en de tocht is niet bedoeld als wedstrijd. "Een echte familietocht met leuke stops onderweg en alles prima verzorgd: koffie met gebak vooraf, routeboek, lunchbuffet onderweg en gezellige BBQ na afloop", aldus een enthousiaste Joost Jegen, die samen met Wim Rutten vanuit de Lions in de organisatie zit. Het duo doet ook graag een goed woordje voor het goede doel dat aan de toertocht verbonden is, Shamajo uit Kerkdriel. "Deze stichting zet zich in om meervoudig gehandicapten uit de Bommelerwaard maar ook uit heel Nederland leuke dingen te laten beleven. Fantastisch werk dat van grote betekenis is voor deze bijzondere doelgroep. Honderd procent van de opbrengst van de Koekeleloere Toertocht gaat naar dit goede doel, omdat we als Lions samen met onze sponsoren de kosten afdekken, terwijl het de deelnemers aan niets ontbreekt." Deelname aan de tocht kost 49,50 euro per persoon (inclusief koffie met gebak, foodybag voor onderweg, lunch en BBQ; drankjes tijdens de barbecue zijn voor eigen rekening). Per auto is er een rallyschildje en duidelijk routeboek volgens de pijltjes-bolletjes methode beschikbaar. Er kunnen maximaal vijftig auto's deelnemen. Inschrijven kan via de website. Wie op de hoogte gehouden wil worden als de nieuwe datum bekend is, kan via die weg ook contact leggen. "Diegenen die zich al hebben ingeschreven, houden wij op de hoogte", belooft Joost.

De broers Huibert en Lean van der Ven doen ook mee aan de tocht. Zij deden in januari onder de naam Team 13 Amadeus mee aan Arctic Adventure en haalden daarmee 3000 euro op. Dat geld overhandigen ze aan het eind van de Koekeloere Toertocht aan de organisatie en Shamajo.

q www.lionsbommelerwaard.nl.