Burgemeester schrijft brief aan kinderen

west betuwe • Burgemeester Servaas Stoop heeft een open brief geschreven speciaal voor de 'kinderen en jongelui' in de gemeente. Hij roept ze op alleen af te gaan op officiële informatie, en eens een kaartje in de brievenbus te doen bij oudere mensen.

"Sluit de school door heel slecht of juist heel warm weer, dan zijn extra vrije dagen eigenlijk best leuk", schrijft Stoop. "Nu is de reden dat scholen, sportclubs, de bibliotheek, cafés en restaurants sluiten helemaal niet leuk. Er zijn veel mensen heel ziek. En iedere dag komen er nog zieken bij. Je maakt je misschien zorgen over wat er op dit moment allemaal gebeurt. Zeker als iemand in jouw omgeving ziek is. Misschien word je daar onzeker van. Ik begrijp dat heel goed. Alles rondom het Coronavirus is de hele tijd in het nieuws. Het ene verhaal is nog erger dan het andere. Pas op dat je niet alle verhalen zomaar gelooft. Sommige zijn overdreven of zelfs nep. Je kunt het beste afgaan op de officiële informatie, die onder andere van mij afkomstig is."

Stoop raadt kinderen aan een keer een boek te lezen, een spelletje te doen of muziek te maken. Ook vraagt hij de kinderen of ze oudere mensen een keertje bellen of appen of een kaartje door de brievenbus te gooien. "We moeten met elkaar door deze moeilijke tijd heen", besluit hij. "Als we aandacht hebben voor elkaar moet dat zeker lukken."