• Op de weekmarkt in Zaltbommel was dinsdag weinig te merken van de Corona-perikelen.
• Op de weekmarkt in Zaltbommel was dinsdag weinig te merken van de Corona-perikelen. Foto: Janneke Boogaard

Horeca-ondernemers proberen toch inkomsten te krijgen

Restaurants gaan maaltijden bezorgen

bommelerwaard • Koop een cadeaubon van een restaurant, laat een maaltijd bezorgen of nodig de chef-kok uit om bij jou thuis te komen koken.

Nog maar net bekomen van de schok dat ze zondag per direct hun bedrijf moesten sluiten, komen veel Bommelerwaardse restaurateurs met nieuwe initiatieven, om tóch nog wat geld te kunnen verdienen.

Eetgelegenheid

Nancy en Roberto Hoeppe van de restaurants De Eetgelegenheid en Jeszebels in de Waterstraat keken zondagmiddag samen met hun medewerkers naar de persconferentie. "Het was een enorme schok om te horen dat we binnen een half uur moesten sluiten", vertelt Nancy. "Ik heb wel wat tranen gelaten en ook het personeel was helemaal van slag", vertelt ze. Ze hadden die zondagavond minder reserveringen staan dan gebruikelijk en konden de mensen die gereserveerd hadden allemaal bereiken om ze het nieuws te vertellen. Veel voorraad hoeven ze niet weg te gooien. "Wij hebben nooit veel voorraad in de keuken", zegt ze. "Dat komt omdat wij dagelijks verse ingrediënten bestellen. Van wat er nu nog ligt, kunnen we de komende week koken voor ons eigen gezin." Ondertussen heeft Roberto zijn diensten als kok aangeboden aan particulieren, om bij ze thuis te komen koken, lunch of diner. "Daar hebben we heel leuke reacties op gekregen en zelfs al boekingen voor staan", vertelt Nancy. "Het is een schrale troost." Inmiddels is het nieuws een beetje bezonken. "Het allerbelangrijkste is nu dat iedereen gezond blijft en dat dat virus teruggedrongen wordt", aldus Nancy. Wie gebruik wil maken van Roberto's diensten, kan een mailtje sturen naar: info@deeetgelegenheid.nl

Bistro In Petto

"Lieve bourgondiërs", schrijft Bistro In Petto uit Rossum op haar facebookpagina. "Er worden links en recht al acties op poten gezet om de horeca een hart onder de riem te steken. Een van die acties is de cadeaubonnen actie. Steun de horeca in de Bommelerwaard door nu een cadeaubon of arrangement te kopen en deze in goede tijden in te wisselen."

Het afhalen van maaltijden is ook toegestaan, zo werd maandag bekend.

Dukdalf

Ook restaurant Dukdalf in Kerkdriel laat via facebook weten achter de schermen te werken aan mogelijkheden om diensten en maaltijden in een andere vorm aan te bieden. "Echter, dienen wij hiervoor ook de nadere berichtgeving van de overheid af te wachten."

Toast & Tosti in de Boschstraat in Zaltbommel biedt aan tosti's, toasts, smoothies en frisdrank gratis te bezorgen. Afhalen kan ook. Bestellen kan via telefoon: 0418-645121 of info@toastentosti.nl.

Iets verderop in de Boschstraat, bij De Koopvaardij, is de schenkerij gesloten. De winkel blijft wel gewoon open voor de verkoop van koffie, thee, bonbons, gebak en dergelijke. Het team lever ook koffie en thee 'to go'. Ook Kim's Kitchen en Zorba de Griek bieden maaltijden aan.

Restaurant La Provence is de komende weken gesloten, maar is ook druk bezig met nieuwe ideeën, zoals catering of maaltijden bezorgen. Voor meer informatie: 0418-514070.

Bommels Bakhuys

De Verdraagzaamheid en Het Bommels Bakhuys in Zaltbommel roepen mensen ook op om een dinerbon te kopen. "U helpt ons en wij stellen u een leuke avond in het vooruitzicht", schrijven de eigenaren op facebook. Vanaf deze week biedt het Bommels Bakhuys ook de mogelijkheid van bezorging en afhalen van maaltijden. Bestellen kan telefonisch: 0418-641619 of via de mail: info@bommelsbakhuys.nl

De meeste restaurants communiceren via hun eigen website en via facebook.

Britta Alink