• Maaike Vogel biedt laagdrempelige ondersteuning.
• Maaike Vogel biedt laagdrempelige ondersteuning. Foto: aangeleverd

Praktijk bij Maaike: 'Op zoek naar talent kind'

zaltbommel • Praktijk bij Maaike heeft al even haar deuren geopend in Zaltbommel. In haar praktijk coacht Maaike Vogel kinderen, jongeren en hun ouders, verzorgt ze leerondersteuning voor kinderen in de basisschoolleeftijd en geeft ze trainingen.

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en hun ouders/verzorgers. De kindercoach stelt geen diagnose of gaat niet op zoek naar het probleem. Kindercoaching is vooral gericht op het (her)ontdekken van het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn van het kind.

Maaike licht toe: "Samen met het kind ga ik op zoek naar zijn talenten en kwaliteiten. We bouwen op een creatieve en ontspannen manier aan rust en zelfvertrouwen. Het kind leert zichzelf kennen en te vertrouwen op zijn gevoel. Zo komt hij in zijn kracht te staan. Het kind groeit en gaat weer stralen."

Ze vervolgt: "Natuurlijk neem ik ook de ouders mee in dit proces, want een kind kan dit niet alleen. Hij heeft de support van zijn ouders/verzorgers nodig."

De KRAGTtraining is een krachtige groepstraining voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Tijdens de lessen werken we met creatieve, systemische en fysieke werkvormen. Het kind leert zichzelf en zijn mogelijkheden beter kennen. Dat vergroot zijn zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en zelfbewustzijn. De training bestaat uit vijf lessen en wordt gegeven in kleine groepen.

De KRAGTtraining is gepland op vrijdag 25 mei, 5,19 en 26 juni en 3 juli. Als de coronamaatregelen het toelaten, komt er vóór die tijd ook nog een training.

Als een kind net niet lekker mee kan komen op school of de schoolprestaties vallen wat tegen, dan is het fijn om het een steuntje in de rug te bieden. "Ook kan ik een kind begeleiding bieden bij het leren leren of plannen van huiswerk. Met afwisselende oefeningen gaan we aan de slag met een leerdoel."

Bij vragen: info@praktijkbijmaaike.nl.

q www.praktijkbijmaaike.nl.