• Wel bloemen, geen mensen bij de intrededienst van Daniël Maassen van den Brink in Well/Ammerzoden.
• Wel bloemen, geen mensen bij de intrededienst van Daniël Maassen van den Brink in Well/Ammerzoden. Foto: Gerard Tamson

Stille intrededienst

well • In een zeer kleine setting, met alleen naaste familieleden, kerkenraad en mensen die een taak hadden werd in de hervormde gemeente van Well-Ammerzoden zondagochtend Daniël Maassen van den Brink bevestigd als nieuwe predikant.

Normaal gesproken betekent een intrededienst een bomvolle kerk, maar vanwege het Corona-virus kon daar geen sprake van zijn. De dienst werd online uitgezonden en door honderden mensen via Facebook bekeken omdat de livestream van kerkomroep overbelast was. De jonge predikant (25) uit Kampen stond in zijn preek stil bij een Bijbelgedeelte over Elia en Elisa. God spreekt tot ons en bemoedigt ons, de toekomst tegemoet.

"Vooral in deze tijd, waar de angst toeslaat heeft de kerk een taak je ervan bewust te zijn dat je leven in Gods hand ligt. Te vertrouwen op God. Blijf communiceren met elkaar om misverstanden te voorkomen", aldus Maassen van den Brink in zijn bevestigings- en intrededienst.

Ondanks de situatie hoopt de nieuwe predikant de komende periode zich dienstbaar op te stellen, hoop te geven en veel nieuwe gezichten te leren kennen in zijn eerste kerkelijke gemeente.