• Het nieuwe bestuur bestaat uit negen mensen.
• Het nieuwe bestuur bestaat uit negen mensen. Foto: aangeleverd

Een jaar vol leuke activiteiten in Well

well • Met een heel gevarieerd programma gaat het compleet nieuwe bestuur van Oranjevereniging Well het nieuwe seizoen in.

Zeven enthousiastelingen hebben er vorig jaar al de schouders onder gezet: voorzitter Jeroen Wijburg, secretaris Annika van Aalst, penningmeester Johan Kremers en de bestuursleden Niels Kraay, Andries Sterk, Jolien Bouman en Henri Wijburg. Met de twee nieuwe leden Leon Pigmans en Albert Struijk is het bestuur nu op volle sterkte.

Op het programma staat dit jaar natuurlijk de Boerenweek, van dinsdag 16 juni tot en met zondag 21 juni. Ja, tot en met zondag. "We hebben goed overleg gehad met de Wellse kerk", lichten Annika en Albert toe. "Zij maken net als voorgaande jaren op 14 juni gebruik van onze tent voor de Boerenkerkdienst. Ook de rommelmarkt vindt rond de tent plaats. En ze vinden het geen probleem dat wij de week daarna, op 21 juni, 's middags een Hollandse middag organiseren in de tent." Naast de samenwerking met de kerk, heeft het bestuur ook de samenwerking gezocht met de Jeugdvakantiespelen en de voetbalvereniging. "In een klein dorp moet je elkaar zoveel mogelijk helpen", zegt Annika.

Ook nieuw in de Boerenweek is het programma op vrijdagavond 19 juni. "Speciaal voor jongeren", zegt Annika. "Met DJ Wesley Rooijackers en the Darkraver. We verwachten dat er veel jeugd vanuit de hele omgeving op af gaat komen." 's Middags is de tent gereserveerd voor senioren. Voor 12,50 euro krijgen ze optredens van twee tonproaters en 't Hèmerts Visserskoor plus een lekkere maaltijd. "Vorig jaar waren er bijna veertig mensen, dat was heel gezellig", zegt Albert.

Kermis

Voor het eerst in bijna dertig jaar krijgt Well ook weer een eigen kermis. Compleet met botsautootjes, draaimolen, schiettent en rups. "We zijn er erg trots op dat ons dat gelukt is", zeggen de bestuursleden. De Boerendag, op zaterdag 20 juni, start als vanouds met de grote tractortocht, georganiseerd door Cor van Heumen en Johan Creemers, 's middags volgt de Zeepkistenrace en 's avonds is het vertrouwde dorpsfeest. Met dit keer DJ Tony en een optreden van 'Buren van de Brandweer'. Het nieuwe bestuur heeft de ruim driehonderd leden onlangs een nieuwsbrief bezorgd. "We hopen die voortaan per e-mail te verspreiden", zegt Annika. De leden kunnen hun e-mailadres doorgeven via: secretaris@vvv-well.nl

Britta Alink

(Een overzicht van het programma staat linksbovenaan deze pagina)