Voorstellingen worden afgezegd en uitgesteld

bommelerwaard • Sinds donderdag regent het afgelastingen. Na de persconferentie van zondag, waarin aangekondigd werd dat ook scholen en horeca dicht moeten, is ook het culturele leven in de Bommelerwaard helemaal platgelegd.

De Poorterij kondigde donderdag al aan de voorstellingen voor deze maand af te gelasten. Het gaat om 'Tim Zingt' (12 maart), het cabaret Niet Schieten (20 maart), Sven Ratzke (21 maart), Wouter Hamel (28 maart) en 'Naar Huis' van Stichting Roparun (29 maart). De Poorterij hoopt op korte termijn bekend te kunnen maken of de voorstellingen verplaatst kunnen worden.

Hurnsche Uylen

De voorstellingen van het stuk 'De Verliezers' van de Hurnsche Uylen uit Hurwenen zijn ook uitgesteld. Kaarten die al gekocht zijn, blijven geldig. Mensen die liever hun geld terug willen, kunnen contact opnemen met de Hurnsche Uylen via: secretaris@hurnsche-uylen.nl of bellen met: 06-11194259.

Van Alles Wa

Ook toneelgroep Van Alles Wa heeft moeten besluiten drie voorstellingen te cancelen. Het stuk 'Camping aan de Rijn' stond gepland op 14 maart in Rossum, op 21 maart in Heerewaarden en op 28 maart in Kerkdriel. Reeds gekochte kaartjes blijven geldig. De toneelgroep gaat op zoek naar nieuwe speeldata.

De Smaokmaokers

De Smaokmaokers hebben hun voorstelling 'Midlifecrisis en andere nonsens' op 27 en 28 maart en 3 en 4 april in partycentrum De Weesboom uitgesteld tot volgend jaar maart en april. Mensen die al een kaartje hebben gekocht, kunnen hun geld terug krijgen bij Primera in Ammerzoden.

Online uit-agenda verwijderd

De afgelopen dagen regende het afzeggingen. Zo heeft het Zonnelied in Ammerzoden besloten geen activiteiten meer te organiseren. Stichting Senioren Hedel heeft de toneelvoorstelling 'Familie Postma aan de Costa' op 20 maart in 't Gelre's End geschrapt en ook de toneelvoorstelling 'Babbeltrucs' van de Rabobank, op 31 maart, gaat niet door.

Het Kontakt heeft daarom besloten om álle activiteiten op de online-uitagenda op de website van editie Bommelerwaard te verwijderen. Ook staat er deze en volgende week geen uitagenda in de papieren krant.