• Diverse turnsters van GTV Ammerzoden kwamen op het podium terecht.
• Diverse turnsters van GTV Ammerzoden kwamen op het podium terecht. Foto: aangeleverd

Alle turnsters in top-10 bij voorwedstrijd

ammerzoden/culemborg • Zaterdag kwamen in de tweede voorwedstrijd in het Rayon Turnado in Culemborg maar liefst elf turnsters van GTV Ammerzoden in actie. Met wisselende resultaten, maar wel allemaal bij de eerste tien. Een enorm goede prestatie. Prijzen waren er voor Fabiënne Goesten (4e prijs, pupil 2,/niveau D1), Sophie Esposito (1e prijs, jeugd 2/niveau F), Elana Schröder (2e prijs, jeugd 2/niveau F ), Eva van den Oord, (2e prijs, pupil 1/niveau D1), Silvie Klijn (4e prijs, pupil 1/niveau D1) en Loes Dekkers (3e prijs, jeugd 1/niveau D1). "Of het genoeg is om door te stromen naar de districtswedstrijden wachten we met smart af", aldus voorzitter Lisette Plaggenborg van GTV Ammerzoden.


Hamarithi scoort weer medailles

culemborg/aalst • De selectie, uitkomende in niveaus D1, N3 en derde en vierde divisie, turnde zaterdag hun tweede voorwedstrijd. Luna Olde Olthof van Hamarithi greep naar zilver bij de jeugd derde divisie.
Bij de junioren vierde divisie eindigde Janinka Egas nét naast het podium. Emma Burghout en Fleur Danklof wisten het bij de senioren derde divisie spannend te maken en eindigden op een gezamenlijke derde plaats.
Evy van Hemert (instap N3) ontving het brons, mede namens haar goede balkoefening. Eva van de Werken (pupil 1 N3) mocht ook verdiend het brons in ontvangst nemen. Nayinthe van den Heuvel mocht bij de junioren derde divisie het zilver ophalen.
Finalisten divisie 4/5/6 en D1/D2/D3 namens Hamarithi voor de allround finale zijn: Janinka Egas, Lieke Hermes, Lynn van der Werff, Carlijn van Zandvliet en Amber de Gruijter. Toestelfinales zijn voor bovengenoemden en daarnaast: Luna Burnet, Esmeralda van Lopik en Eline van Zandvliet.


Tweede plaats voor Mirthe van Empel

gameren/neerijnen • Mirthe van Empel is zondag met Barrosh aan de start verschenen in Neerijnen in de klasse Z1. Ze heeft een tweede plaats behaald met 209,5 punten. Mirthe is lid van paardensportvereniging De Bommelerwaard in Gameren.