• Er is ook dit keer weer volop keuze in kleding voor jong en oud.
• Er is ook dit keer weer volop keuze in kleding voor jong en oud. Foto: archief

Na 25 jaar laatste kledingmarkt in Nederhemert

Na 25 jaar laatste kledingmarkt

nederhemert • Op maandag 16 maart en dinsdag 17 maart is er weer de bekende tweedehands kledingmarkt voor het goede doel in Nederhemert. Het is de laatste keer dat Dicky van Boggelen de markt organiseert.
De hal aan de Ormelingstraat 36 in Nederhemert zal nog één keer vol hangen met ingezamelde kleding, hoeden, schoenen en andere accessoires, voor jong en oud. Dicky van Boggelen was een jaar of 25 geleden één van de eerste die een dergelijke markt organiseerde. Dat voorzag duidelijk in een behoefte. "Het was altijd druk. In de beginjaren werd de tweedehands kledingmarkt gehouden in Aalst, eerst bij mij thuis in de garage en toen in 't Kruispunt", vertelt Dicky.
De verkoop brengt altijd mooie bedragen op voor wisselende goede doelen. Dicky herinnert zich specifiek nog een editie voor arme kinderen in China. "De opbrengst was toen zesduizend euro op één dag." Deze laatste editie gaat het geld naar twee doelen die zich bezighouden met gehandicapten: Adullam en De Schutse, en naar de kerk en de school.
Dicky organiseert de markt nog altijd met plezier. "Maar de belangstelling is minder geworden doordat er veel meer van dit soort initiatieven zijn gekomen. Ook mijn leeftijd gaat meespelen. Het is goed om te stoppen als het nog leuk is. We willen graag alle bezoekers en inbrengers bedanken voor hun medewerking en hulpvaardigheid."
De verkoop is op maandag 16 maart van 8:30-18:00 uur en dinsdag 17 maart van 8:30-12:00 uur. Voor meer informatie: 06-16686264.


Zuilichem in 1964

zuilichem • Omroep Gelderland vertoont donderdag 12 maart vanaf 17:20 uur 'Ons Dorp Zuilichem'. De dorpsfilm van Zuilichem uit 1964 is vooral een historisch document van een plaatsje dat gigantisch is veranderd door de dijkverzwaring. Heel veel boerderijtjes en huizen, maar ook een café, boekenwinkel en smederij vielen onder de slopershamer en dus is het Zuilichem dat we op de film zien voorgoed verdwenen.
Een opvallende werkgever is confectie-atelier Corsela waar zo'n twintig naaisters BH's in elkaar zetten. Op straat bij de huishoudschool wordt de dan razend populaire twist gedanst.