• Spelers en regisseuse van Van Alles Wa.
• Spelers en regisseuse van Van Alles Wa. Foto: aangeleverd

Van Alles Wa weer op de planken

rossum • Toneelgroep Van Alles Wa staat vanaf zaterdag 14 maart weer een aantal keren op de planken.

Ook dit jaar is gekozen voor een komedie van toneelschrijver Carl Slotboom; het hagelnieuwe stuk 'Camping aan de Rijn'. Een primeur want het stuk is nog eerder opgevoerd in Nederland. Onder leiding van regisseuse Loesjean van Krieken is Van Alles Wa weer maanden in voorbereiding geweest om het publiek een avondje lachen te kunnen aanbieden. Om zo goed mogelijk voor de dag te komen, werd zelfs de schrijver van het stuk, Carl Slotboom, naar Rossum gehaald. Hij heeft de toneelspelers en de regisseuse een workshop gegeven. "Dat was heel waardevol", zegt Loesjean. "Het is echt fijn om de typetjes vanuit de ogen van de schrijver vorm te kunnen geven.

In Camping aan de Rijn wordt het publiek meegenomen in de avonturen, die zich afspelen op camping Loreleyblick. Herman en Lies brengen daar hun vakantie door, maar die wordt heel anders dan ze zich hadden voorgesteld. Vooral als de moeder van Lies en haar nieuwe vlam Job onverwacht langskomen, dakloze zwerver Dirk het terrein opkomt en de naïeve rugzaktoeriste Rianne voorbij komt.

De tournee van voorstellingen begint om zaterdag 14 maart om 20:00 uur in dorpshuis De Parel in Rossum. Op zaterdag 21 maart staan ze in MFC De Steen in Heerewaarden en op zaterdag 28 maart in Kulturhus De Leyenstein in Kerkdriel. Toegangskaartjes kosten 8,50 euro en zijn te reserveren via: vanalleswa@hotmail.com of 06-36126745. Voor de voorstellingen in Rossum en Heerewaarden zijn de kaartjes ook te koop bij COOP den Boer in Rossum.