Afbeelding
Foto: Janneke boogaard

Relatieve rust rond corona in de streek

bommelerwaard • In de Bommelerwaard is tot dinsdagochtend één besmetting met het coronavirus bekend. Het virus heeft nog weinig gevolgen voor het sociale leven, anders dan net over de Brabantse grens.

Vorige week dinsdag werd bekend dat een man uit Kerkwijk het coronavirus (COVID-19) had opgelopen. Hij lag sinds de vrijdag ervoor in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Inmiddels is hij weer thuis.

Volgens loco-burgemeester Adrie Bragt hoeven inwoners zich geen zorgen te maken. "Wij zijn in nauw contact met RIVM, GGD en het JBZ. Ik heb er alle vertrouwen het JBZ en de GGD de juiste maatregelen nemen en genomen hebben."

In Maasdriel zijn nog geen besmettingen bekend. Zondag kwam Omroep Gelderland met het bericht dat er volgens het RIVM een geval zou zijn in de gemeente Maasdriel. "Dat klopte niet", zegt woordvoerster Lieke Lataster van de gemeente Maasdriel. "Het leverde wel een beetje onrust op op social media."

De gemeenten hebben het niet extra druk met vragen rond het virus. "We hebben een paar telefoontjes gekregen van verontruste inwoners", aldus Lataster. "Een paar keer de vraag of mensen een bepaald evenement wel door moeten laten gaan." Als er een besmetting wordt geconstateerd, dan wordt de burgemeester daar meteen van op de hoogte gesteld.

In de Bommelerwaard zijn voor zover bekend nog geen bijeenkomsten afgelast. Volgens GGD Gelderland-Zuid is daar op dit moment ook geen reden voor. In Brabant geldt wel verhoogde paraatheid. In die provincie woont een groot deel van de Nederlandse coronapatiënten en bovendien is bij veel van hen de bron van de besmetting niet bekend. Doordat de Bommelerwaard dicht bij Brabant ligt zijn er wel wat gevolgen merkbaar. Er zijn bijvoorbeeld leraren thuisgebleven met een verkoudheid.

Mensen met vragen wordt aangeraden eerst te kijken op de speciale website van het rijk. Bij gezondheidsklachten kunnen inwoners bellen met de GGD: 088-1447272.


q rijksoverheid.nl/coronavirus