• Eric Borrias speelt de voorstelling over de 100-jarige man, die....
• Eric Borrias speelt de voorstelling over de 100-jarige man, die.... Foto: bibliotheek rivierenland

Verteltheater in bieb Zaltbommel

zaltbommel • 'De 100-jarige man, die uit het raam klom en verdween' van schrijver Jonas Jonasson staat woensdag 11 maart centraal in een bijzondere voorstelling in de bibliotheek.

Het boek uit 2011 was een ware bestseller en vertelt het verhaal van de 100-jarige Allan Karlsson, die op zijn verjaardag uit het raam van het bejaardenhuis stapt en op avontuur gaat. Verhalenverteller Eric Borrias vertelt over die avonturen en over de unieke kijk, die de 100-jarige op het leven heeft. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikte voor iedereen vanaf 7 jaar tot 99+. Toegang is 3,50 euro. Een kaartje reserveren kan via de website van de bibliotheek.

De voorstelling is georganiseerd in het kader van de nationale Boekenweek, die van 7 tot en met 15 maart plaatsvindt. Het thema is dit jaar 'De rebellen en dwarsdenkers'. Bibliotheek Rivierenland heeft deze week verschillende activiteiten gepland op verschillende locaties in de regio. Zo is Maarten van Rossem met zijn onderkoelde humor, kritische blik en onvoorstelbare hoeveelheid kennis op vrijdag 13 maart te gast in de bibliotheek in Tiel. Rebel en dwarsdenker Ellie Lust, bekend van haar werk bij de politie Amsterdam, is donderdag 12 maart in de bibliotheek in Culemborg. Ze praat over haar politiewerk, maar ook over haar inzet voor de LHBT-gemeenschap.

Sonja Barend is de derde rebel en dwarsdenker, die bij bibliotheek Rivierenland op bezoek komt. Samen met Wouter Kurpershoek is zij op zaterdag 14 maart in de bibliotheek in Geldermalsen. Meer informatie op:

q www.bibliotheekrivierenland.nl