• Het open huis werd druk bezocht.
• Het open huis werd druk bezocht. Foto: Lya Cattel

Lieff weer naar groter pand verhuisd

aalst • Lieff 2ehands Kinderkleding is een stukje opgeschoven in de Dorpsstraat in Aalst. Zaterdag kon iedereen de nieuwe locatie komen bewonderen tijdens een open huis.

Roeby van Boggelen begon drie jaar geleden met de verkoop van tweedehands kinderkleding vanuit de schuur bij haar huis. "Dat werd al vrij snel te klein, dus toen na twee jaar Dorpsstraat 20 te huur kwam, zijn we daarheen verhuisd. Maar ook daar groeiden we uit ons jasje. De verhuurder bood uitkomst, want het pand ernaast op nummer 18b kwam vrij."

Na een maand verbouwen ziet alles er spic en span uit. Behalve voor het grote aanbod aan kleding is er ook weer plek voor de koffietafel. "Die hadden we in de oude winkel weggehaald uit ruimtegebrek, maar het gezellig aan tafel zitten werd wel gemist", lacht Roeby. Gezelligheid en gastvrijheid zijn belangrijke begrippen bij Lieff 2ehands Kinderkleding. "Alles werkt hier op basis van vertrouwen: als er iets niet goed is, kun je op vertoon van de bon je geld terugkrijgen en we geven ook gerust kleding een paar dagen op zicht mee om thuis rustig te kunnen passen. In de winkel zijn trouwens ook pashokjes."

De kinderspeelhoek is eveneens vergroot, zodat de kleintjes zich kunnen vermaken terwijl de groten lekker ontspannen rondkijken.

Behalve kleding variërend van babymaatje 50 tot tienermaat M van goede kwaliteit biedt Lieff 2ehands Kinderkleding ook gebruikte schoenen. In combinatie met nieuwe accessoires zoals haarspeldjes en tasjes kan er een complete outfit bij elkaar geshopt worden. "We hebben nu ook ruimte om tweedehands speelgoed te verkopen, dat loopt ook meteen al goed."

Mensen die kleding aanbieden, krijgen bij verkoop de helft van de opbrengst. Alles wat aan het einde van het seizoen niet is verkocht, gaat naar goede doelen in binnen- en buitenland.

Lieff is open op dinsdag van 9:00-12:00 en 19:00-21:00, woensdag van 9:00-12:00, donderdag van 9:00-12:00 en 13:00-17:00, vrijdag van 13:00-21:00 en zaterdag van 10:00-13:00 uur.


Janneke Boogaard