• Alle ideeën worden meegenomen bij de uitwerking van de omgevingsvisie.
• Alle ideeën worden meegenomen bij de uitwerking van de omgevingsvisie. Foto: 123RF.com

Bijpraten over omgevingsvisie

hedel • De afgelopen weken dachten inwoners, ondernemers, verenigingen, instellingen en partners van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel op verschillende manieren mee over de toekomst van hun leefomgeving. Op 16 maart is er een inloopbijeenkomst ter afsluiting van deze fase.

Net als bij de straatgesprekken en op het online platform kunnen bezoekers op de informatieavond uitleg krijgen over de omgevingsvisie. Ook kunnen zij tijdens de avond met de gemeenten in gesprek over thema's als wonen, voorzieningen, leefbaarheid, welzijn, gezondheid, landbouw, economie, toerisme, klimaat, duurzaamheid en landschap.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig. Iedereen is van harte welkom op maandag 16 maart van 19:30-21:30 uur in dorpshuis Gelre's End in Hedel. Er is een gezamenlijke start om 19:30 uur, maar later binnenlopen is geen probleem.

De gemeenten organiseren een aparte bijeenkomst voor ketenpartners zoals het waterschap en woningcorporaties. De opbrengsten uit de eerste fase leveren een beeld op van de toekomst van de Bommelerwaard. De gemeenten gaan met dit beeld in de tweede fase weer terug naar de inwoners met meet-ups. Daar komen omgevingsvisies uit voort, die uiteindelijk door de gemeenteraden wordt vastgesteld.

q www.toekomstbommelerwaard.nl