Afbeelding
Foto:

Zaltbommel zoekt nabestaanden WOII

bommelerwaard • De gemeente Zaltbommel is op zoek naar de nabestaanden van een aantal WOII-slachtoffers.

Als eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog is op woensdag 11 maart in Zaltbommel de onthulling van twee namenmonumenten. Op die monumenten staan de namen van de leden van de joodse gemeenschap van Zaltbommel, Rossum en Herwijnen, en andere inwoners van Zaltbommel die de oorlog niet overleefden.

Van de volgende mensen worden nabestaanden gezocht: Teunis Breddels, op 23-jarige leeftijd overleden in Nijmegen, Wilhelmus Henricus Martinus Hendrix, op 61-jarige leeftijd overleden in Zaltbommel, Johannis Jansen, op 71-jarige leeftijd overleden in Zaltbommel, Herman H. Kleinhout, op 25-jarige leeftijd overleden in Sachsenhausen, Gerhardus Wilhelm Meijer, op 45-jarige leeftijd overleden in Zaltbommel, Auke Mollema, op 30-jarige leeftijd overleden in Hurwenen, Aart Rombeek, op 71-jarige leeftijd overleden in Zaltbommel, Johannes Verhoeve, op 25-jarige leeftijd overleden in Nordhausen, Frederik van de Wetering, op 26-jarige leeftijd overleden in Kesteren, Hendrik J.M. Wiegmans, op 18-jarige leeftijd overleden in Zaltbommel, Jacob van 't Zand, op 17-jarige leeftijd overleden in Zaltbommel.

Nabestaanden kunnen zich melden bij Margot Schreuders-Verkuil via e-mailadres: mjschreuders@zaltbommel.nl of via 0418-681681. Zij ontvangen vervolgens een uitnodiging voor de onthulling van de namenmonumenten.

De onthulling van de namen is om 18:00 uur bij de begraafplaats Bossche Poort. Om 20:00 uur volgt het concert 'Namenmonument in klank' in de RK Kerk (zie artikel links op deze pagina).