KORT NIEUWS

Autoriteiten zagen het water

bommelerwaard • De Bommelerwaard had in februari spannende dagen achter de rug. Het hoge water kwam en ging gelukkig heen zonder dat er een ramp gebeurde. Dijkgraaf J. Stuvers zei: "De natuur had weer geduld met ons." Hij prees de mensen die in het gebied paraat waren en alle noodzakelijke en gewenste maatregelen hadden getroffen. Om naar het hoge water te kijken kwam een aantal autoriteiten naar de Bommelerwaard. Dat waren onder meer baron Van Verschuer (Gedeputeerde van Gelderland), H. Bloemers (Commissaris van de Koningin in Gelderland) en J. Bakker (Minister van Verkeer en Waterstaat).


Weinig belangstelling

kerkwijk • In Kerkwijk bleek weinig belangstelling voor de Oranjevereniging te bestaan. Er kwamen maar twee leden naar de jaarvergadering. Besloten werd om eind maart een nieuwe vergadering te houden.


Nieuwe Raiffeisenbank in Haaften

haaften • Medio maart 1970 verhuisde de Haaftense Raiffeisenbank naar een nieuwe locatie. Het lag in de bedoeling dat het nieuwe pand half januari al zou worden betrokken. Door omstandigheden ging dat niet door.


Nieuwe partij in Zaltbommel

zaltbommel • In maart 1970 werd bekend dat er aan de raadsverkiezingen in Zaltbommel een 'Partij voor Cultuur, Sport en Recreatie' mee zou doen. Een aantal mensen had daartoe het initiatief genomen omdat naar hun oordeel op dit terrein te weinig door het gemeentebestuur werd gedaan. Tot de initiatiefnemers behoorden de heren J. Schepers en B. Vrieling – beide scheidsrechter en oud-voetballer – van de VV Zaltbommel en C. Rijerkerk, leider van de atletiekafdeling van Olympia.


'Big Bozo' in 'De Boemel'

zaltbommel • Op zaterdagavond 21 maart 1970 trad in jeugdsociëteit 'De Boemel' in Bommel de band 'Big Bozo' op. Deze bestond uit Nico van Boeckel, Henk Bogers, Aad Zilverschoon en Ary Zoetekouw met respectievelijk sologitaar, basgitaar, orgel en drums.


ADVERTENTIES

Bijbel met psalmen, met en zonder duimgreep in oude en nieuwe vertaling; Grootdruk psalmboeken en psalmboekjes voor kinderen; Grote keuze in bijbelse dagboeken. Boekhandel Fa. J. Pekelharing, Boschstraat 40, Zaltbommel.


Voor gebeukte en geweekte stokvis: Vishandel 'Japie', Gasthuisstraat 18, Zaltbommel.


Te koop: een trapnaaimachine, Kloosterstraat 25, Zaltbommel.


Champignonkwekerij J.M.A. van Doorn, Middelweg 1b, Rossum vraagt champignon-knechtje (plm. 16 jaar).


Typen leert U goed en prettig bij Instituut Van Hees, Waterstraat 17, Zaltbommel.