Nabestaanden burgerslachtoffers WO II in Zuilichem

zuilichem • Het Comité 4 en 5 mei in Zuilichem is op zoek naar familie of nabestaanden van de burgeroorlogsslachtoffers uit WO II uit Zuilichem. Het gaat om D. Verhoeks, H.J. Benckhuisen en A.Hobo. Zij hebben door een ongelukkige samenloop van omstandigheden door oorlogsacties hun leven verloren. Tijdens de viering van 75 jaar bevrijding wil het comité aandacht aan deze mensen besteden. Voor informatie en een reactie kunnen nabestaanden contact opnemen met één van de leden van het comité: Arie van der Ven (06-52853633, arievanderven@upcmail.nl), Jaques Mombers (06-10335744, jmombers@upcmail.nl), Piet Stoel (06-57428496, pmstoel@kpnmail.nl) of Piet van Wesemael (06-45274656, pietvanwesemael@kpnplanet.nl).


Meezingen met herdenkingsconcert

zaltbommel/kerkdriel • Vanaf maandag 2 maart kunnen zangers en zangeressen mee repeteren voor 'The Armed Man: A Mass For Paece' van Karl Jenkins. In zeven repetities wordt dit werk voor koor, orkest en solisten ingestudeerd. De repetities vinden plaats in de Gasthuiskapel te Zaltbommel. Op de dag van de Nationale Dodenherdeking, 4 mei, brengt KZM-Belcanto dan weer twee Herdenkingsconcerten. Om 18.00 uur in Kerkdriel in de Sint-Martinuskerk en om 20.45 in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. En mogelijk op de middag ook voor kinderen van de basisscholen in de Bommelerwaard.
KZM-Belcanto heeft zo'n 43 vaste koorleden. Mensen kunnen zich ook voor de projecten afzonderlijk opgeven. Corline en Tineke zingen voor de vierde keer mee in een concert. Corline: "Ik wilde heel graag in een klassiek muziekkoor zingen, maar me nog niet direct binden aan een koor. Het meezingen als projectzanger met 'Die Schöpfung' was de ideale opstap voor mij. Nooit gedacht dat ik het zó leuk zou vinden. Zowel het zingen zonder orkest tijdens de repetities als het overweldigende van de optredens met orkest vind ik prachtig! 'The Armed Man' wordt inmiddels al mijn vierde project." Aanmelden kan via: secretaris@kzm-belcanto.nl. Of loop op maandagavond om 20:00 uur gewoon binnen.