• Carla Hijzen-Oostrum in haar praktijk in Zaltbommel.
• Carla Hijzen-Oostrum in haar praktijk in Zaltbommel. Foto: Lya Cattel

Van je angsten af met VR therapie

zaltbommel • Sinds dit jaar biedt hypnotherapeut Carla Hijzen-Oostrom (44) in Zaltbommel Virtual Reality Training aan bij angsten.

"Het werkt en het werkt snel", belooft Carla. Deze week nog ontving ze een appje van een cliënt, die de training heeft gehad tegen vliegangst. "Deze cliënt is naar Nieuw-Zeeland gevlogen en liet me heel blij weten dat alles goed gegaan was." De behandeling kan met of zonder een combinatie met hypnose. Veel mensen associëren hypnose met 'zweverig' of met iets dat alleen maar werk 'als je er in gelooft'. Dat misverstand wil Carla graag rechtzetten. De combinatie van haar baan in het Stak bestuur van familiebedrijf Coroos Conserven en haar werk in hypnose is nu een mooie balans. De stress uit het verleden is zo effectief opgelost met hypnose, dat ze ze er verder in is gaan verdiepen. "De hele wereld mag van mij weten dat dit écht werkt. Zelf ben ik een echt 'down to earth' mens. Hypnotherapie is niet zweverig, het is niet is waar je in moet geloven. Het werkt gewoon."

Met behulp van de Virtual Reality bril gaat een cliënt meteen aan de slag om de angst onder controle te krijgen. Het werkt niet alleen bij vliegangst, maar bijvoorbeeld ook bij rij-angst, angst voor spinnen, angst voor de tandarts of angst voor kleine ruimtes. De levensechte ervaring met beeld en geluid zorgt ervoor dat de cliënt op een veilige manier met zijn of haar angst wordt geconfronteerd. In de VR-film is ook EMDR therapie verwerkt. Aan het eind van de behandeling wordt de VR-bril weer opgezet om te controleren of de cliënt echt van de angst af is.

Naast de VR trainingen biedt Carla ook hypnotherapie aan voor mensen met pijnklachten, als voorbereiding op de bevalling, stress- en burn-out klachten of als hulp bij stoppen met roken.

Een VR training duurt 2,5 uur en kost 185 euro. Carla's praktijk 'Ontspan Hypnotherapie' is aangesloten bij het CAT Collectief en GAT geschillen WKKGZ. Een afspraak maken kan het beste via de website:

q ontspanhypnotherapie.nl